Hovedinnhold

Drept med 29 slag

SKIEN/TØNSBERG (VG) Ektemannen (44) fra Nøtterøy skal ha drept sin kone med 29 hammerslag mot hodet.

Denne saken handler om:

DREPT AV 29 SLAG: Den drepte Anne Sofie Blom-Pettersen ble funnet ved Tønsberg skytebane. Foto: Roger Neumann
DREPT AV 29 SLAG: Den drepte Anne Sofie Blom-Pettersen ble funnet ved Tønsberg skytebane. Foto: Roger Neumann

Frykt for at det 20 år lange ekteskapet skulle havarere skal være bakteppet for drapet.

20. mars starter rettssaken mot 44-åringen som er siktet for forsettlig drap på sin kone Anne Sofie Blom-Pettersen på Nøtterøy natt til 9. november i fjor.

Etter det VG erfarer, viser obduksjonsrapporten at Blom-Pettersen var påført 29 knusningsskader etter slag mot ansiktet og hodet.

Politiet har beslaglagt en hammer de mener er drapsvåpenet.

Ektemannen har helt siden han ble pågrepet, forklart at han ikke husker hva som skjedde i de avgjørende minuttene.

Derfor har han heller ikke villet ta stilling til straffskyld.

Han husker at han og kona befant seg inne på soverommet sent om kvelden, men så skal det ha oppstått et sort hull i hukommelsen.

Overfor politiet skal han ha hatt en erindring om at kona lå død i gangen utenfor soverommet.

Mens barna sov i huset, bestemte han seg for å kjøre vekk det ille tilredte liket. Fra hjemmet på Nøtterøy kjørte han flere kilometer, og gravde ned liket ved Tønsberg skytebane.

Ekteskapet mellom Anne Sofie Blom-Pettersen og mannen skal ha blitt kjøligere og kjøligere, og ektemannen skal ha følt seg avvist av sine kone.

Problemer
VG har tidligere skrevet at Anne Sofie Blom-Pettersen betrodde til seg en nær bekjent om problemer i ekteskapet ikke lenge før drapet.

- Det blir et spørsmål i saken om min klient var tilregnelig i gjerningsøyeblikket, sier siktedes forsvarer, advokat Arild Holden i Advokatfirmaet Elden.

- Retten vil måtte ta stilling til om min klient har vært så utmattet og frustrert at det kan være en forklaring på at han ikke husker noe, sier Holden.

Politiinspektør Sakrisvold har sendt sin innstilling til statsadvokaten. Nå skal Riksadvokaten utferdige den endelige tiltalebeslutningen mot 44-åringen.

Tiltalen er ventet å foreligge i løpet av få dager.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks