Hovedinnhold

Stoltenberg om Muhammed-tegninger:

- Unødvendig sårende

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) mener det er unødvendig sårende å karikere religiøse skikkelser og på den måten såre menneskers følelser. Men han vil ikke beklage at avisen Magazinet trykket karikaturer av profeten Muhammed.
SÅRENDE: Statsminister Jens Stoltenberg mener Muhammed-tegningene er unødvendig sårende. Foto: Scanpix
SÅRENDE: Statsminister Jens Stoltenberg mener Muhammed-tegningene er unødvendig sårende. Foto: Scanpix


- Vi beklager ikke, for vi kan ikke beklage noe som norske aviser skriver i et land med ytringsfrihet som Norge. Men jeg er lei meg for at dette kan ha virket sårende for mange muslimer, sier Stoltenberg.

Samtidig understreker han at det er helt galt å brenne norske flagg .

- Selv om muslimer føler seg såret, er ikke det en unnskyldning for å brenne norske flagg. Jeg ser at flere norske muslimer har reagert på flaggbrenningen, og er enig med dem, sier statsministeren.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks