Hovedinnhold

Død gås slo ut jeger

En svensk jeger mistet bevisstheten da han ble truffet i hodet av en canadagås. Fuglen var i fritt fall etter å ha blitt truffet av en kule i vel 20 meters høyde.

Denne saken handler om:

-Den ville vel hevne seg, sier jeger Ulf Ilbäck til avisa Extra Östergötland.

Ulf og sønnen Carl Johan hadde plassert seg langs en elv da jakten brått tok en overraskende vending. Ulf hørte et skudd fra sønnens hagle, og ventet spent på om flere gjess ville komme på skuddhold.

-Plutselig så jeg i øyekroken at noe kom farende, og rakk bare å snu hodet før jeg ble truffet i nakken. Deretter ble det svart, forteller jegeren.

-Jeg hadde maksimal flaks i uflaksen. Hadde gåsen fått inn et bedre treff kunne den ha brukket nakken min, sier Ulf til avisa.

Til tross for ulykken kunne både far og sønn ta seg hjem for egen maskin. Men i to dager lå Ulf til sengs med smertestillende tabletter.

-Jeg var nødt til å sykemelde meg. Historien vakte en del latter på jobben, det kan jeg love, sier jegeren.

Han mener den uvanlige jaktepisoden i august ikke har gjort ham skuddredd, men sier han kanskje burde skaffe seg hjelm før elgjakten begynner.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks