Hovedinnhold

Her er verdens morsomste vits

(VG Nett) Etter ett års intens forskning kunne forskerne torsdag presentere verdens morsomste vits.

Denne saken handler om:

I et prosjekt som har blitt beskrevet som tidenes største vitenskaplige studie av humor, har British Association for the Advancement of Science bedt nettbrukere over hele verden om å sende inn sine vitser og rangere andres forslag.

40.000 vitser og to millioner rangeringer senere, er dette offisielt verdens morsomste vits:

To jegere er ute i skogen da en av dem kollapser. Han ser ikke ut til å puste og øynene hans er glassaktige. Den andre drar frem mobiltelefonen sin og ringer nødsentralen.

Da han får svar, sier han bestyrtet: «Min venn er død! Hva kan jeg gjøre?»

Personen på nødsentralen svarer med rolig stemme: «Ta det med ro. Jeg kan hjelpe. Først, la oss forsikre oss om at han virkelig er død.»

Det blir stille. Deretter høres et skudd.

Tilbake i telefonen sier jegeren: «Ok, hva nå?»

Forskerne fant store forskjeller i hvilken type vitser de ulike verdensdelene lo av.

Mens folk fra Storbritannia, Australia og New Zealand foretrakk vitser med ordspill, og amerikanerne likte vitser som fremstilte andre mennesker som dumme, foretrakk mange europeere vitser som lettet på alvorlige temaer som døden, sykdom eller ekteskap(!):

En pasient sier: «Doktor, i går forsnakket jeg meg. Jeg hadde middag med min svigermor og ønsket å si; 'Kan du være så snill å sende meg potetene?'

Men i stedet falt det ut av meg: 'Din dumme ku, du har fullstendig ødelagt livet mitt'».

Av landene i undersøkelsen var det overraskende nok tyskerne som lo mest og kanadierne minst.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks