Hovedinnhold

Orket ikke feste etter TV2-refs av fødselsforfall

Ole Martin Årst (29) orket ikke gå på jubelfesten til Tromsø etter at TV2-ekspertene Ivar Hoff og Mini hadde skjelt ham ut i FotballXtra.

Denne saken handler om:

Storscoreren ble hjemme da hele TIL hygget seg til langt på natt i Ishavsbyen. Han følte seg utladet og tråkket på av de profilerte fotballkjendisene.

Midt i gleden, først over fødselen til datter nummer to og dernest over «mirakelscoringen» som berget Tromsø, fikk han vite at Hoff mente at han manglet ryggrad og fremsto som uprofesjonell fordi han prioriterte fødsel sammen med samboer Elin Sørensen.

- Jeg ble både skuffet og overrasket over det som ble sagt. Etterpå var jeg helt utladet. Det Mini og Hoff sa på TV har gått inn på meg. Men jeg har bestemt meg for at de ikke skal få ødelegge den utrolige gleden jeg likevel føler, sier Ole Martin Årst.

Da lagkameratene inntok Rica Ishavshotell til dundrende jubel lørdag kveld, valgte Årst å bli hjemme i sin nykjøpte villa. Han fryktet at TV2-saken skulle stjele oppmerksomheten på en gledens dag for klubben.

Samboeren beklaget

- En av hovedtankene mine var at det kom til å være masse pressefolk der som ville gjøre dette til en enda større sak. Det orket jeg ikke, sier Årst. Årst mener det er hårreisende at to voksne menn, som selv er fedre, kan gi seg ut på vurdering av et svangerskap de overhodet ikke har kjennskap til.

- Det blir helt feil når andre skal si sin mening om en så personlig ting som dette er. Nå gikk alt bra med mor og barn, men jeg tør ikke tenke tanken hva situasjonen kunne ha vært, sier Årst.

Overfor VG innrømmer Årst at han stod overfor et skikkelig dilemma. Skulle han velge lagets utrolig viktige kamp - eller fødselen til Elin - som ventet parets andre barn.

- Jeg kunne reist etter laget til Trondheim. Men da vannet gikk klokken 04.30 på morgenkvisten, var det ikke tvil. Jeg tror Elin tenkte mye på TIL og min situasjon. For hun beklaget på mine vegne at det ble sånn, sier Årst.

- Men jeg var aldri i tvil om hva jeg skulle velge. Min vurdering er at familie, og fødsel, er større enn jobb og fotball, sier Årst.

At avgjørelsen om å bli hjemme kunne skapt reaksjoner etterpå, dersom Tromsø hadde rykket ned, tenkte Årst mye på. Han hadde radio med seg på klinikken og opplevde de mest spennende minuttene i sitt liv.

- Hvis TIL hadde rykket ned, ville det helt klart gjort det verre for meg. Nå ordnet det seg heldigvis på en mirakuløs måte. Og den gleden både jeg og Elin følte da scoringen kom på overtid er helt ubeskrivelig, sier Årst.

Takker for støtten

Konstituert likestillingsdirektør Mona Larsen-Asp, og Ap-politikerne, Karita Bekkemellem Orheim og Bjarne Håkon Hanssen mener at uttalelsen til Hoff og Mini bør få følger.

Årst sier støtten han får varmer. Også i går strømmet det på med gratulasjoner og sympatierklæringer.

- Det gjør godt å få støtte fra så mange hold, sier Ole Martin Årst.

Ivar Hoff sier til VG at han har fått mange telefoner og mange reaksjoner etter sine uttalelser. Men Hoff angrer ikke på noe av det han sa.

- Jeg husker ikke alt jeg sa, sånn ordrett, men det jeg mente står jeg for. Jeg er fullstendig klar over at flere stiller seg på Årst sin side og at det ikke vil stå så mange rundt meg. Men jeg har like mye rett til å mene som alle andre, sier Ivar Hoff.

- Har du fått kjeft av kona?

- He, he, he... neste spørsmål, svarer Ivar Hoff.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball