Hovedinnhold

Bestemor saksøker GTA-utvikler

KONTROVERSIELT: I den såkalte «Hot Coffee»-sekvensen i «Grand Theft Auto: San Andreas», har hovedpersonen CJ sex etter en vellykket date. Sekvensen har skapt en moralsk storm i USA, til tross for at CJ er fullt påkledd. Foto: Fra spillet
KONTROVERSIELT: I den såkalte «Hot Coffee»-sekvensen i «Grand Theft Auto: San Andreas», har hovedpersonen CJ sex etter en vellykket date. Sekvensen har skapt en moralsk storm i USA, til tross for at CJ er fullt påkledd. Foto: Fra spillet
(VG Nett) Utvikleren av «Grand Theft Auto: San Andreas» er nå saksøkt av en 85 år gammel bestemor etter avsløringen om skjulte sex-scener i spillet.

Denne saken handler om:Diskuter saken i spillbloggen!

Tidligere i sommer ble det oppdaget at det var mulig å få tilgang til en mykpornografisk sekvens i spillet «Grand Theft Auto: San Andreas», som er ute på PlayStation 2, Xbox og PC.

Det fikk den 85 år gamle New York-kvinnen Florence Cohen til å se rødt.

Etter å ha kjøpt spillet, som har 17-årsgrense i USA, til sitt 14 år gamle barnebarn, har hun nå saksøkt Rockstar Games og morselskapet Take Two for villedende og feilaktig praksis.

Krever erstatning

Hun søker nå ifølge AP en uspesifisert erstating på vegne av seg selv og forbrukere over hele USA. I tillegg mener hun Rockstar og Take Two skal gi fra seg alt de har tjent på spillet.

Sekvensen det er snakk om kan låses opp i PC-versjonen ved å installere en fanprodusert modifikasjon og i PS2-versjonen ved å bruke eksterne kodeprogrammer.

Utviklerne og utgiverne av spillet, Rockstar og Take Two, nektet først for at innholdet kom fra dem, men måtte senere innrømme at det var snakk om en sekvens som ikke var ment å nå forbrukere.

Utilgjengelig

- Vi kom til et punkt hvor vi redigerte spillet, og vi bestemte oss for å ødelegge koden for den seksjonen av spillet så ingen kunne se det. Det ble gjort utilgjengelig, sier en talsmann for Rockstar til IGN.

Rockstar sammenligner sekvensen med en scene i en film som blir kuttet, og som ikke ender opp med å være i den ferdige filmen. Utviklerne jobber nå med en ny versjon av spillet, uten den kontroversielle sekvensen.

Entertainment Software Ratings Board, som setter aldersgrense på spill i USA, har endret aldersgrensen på «Grand Theft Auto: San Andreas» fra «mature» (17 år) til «adults only» (18 år) - en aldersgrense som er vanlig i Europa, men som praktisk talt aldri benyttes i USA.

Nekter å selge spillet

Flere av de største butikk-kjedene i landet nekter å selge produkter med en «adults only»-rating, og både Wal-Mart, Target, Best Buy og Curcuit City har nå trukket «San Andreas» fra hyllene.

Etter påtrykk fra senator Hillary Clinton, fikk Federal Trade Commission tidligere denne uken beskjed om å se på aldersgrensepraksisen til spillindustrien etter et overveldende flertall - 355 mot 21 stemmer - i representantenes hus.

- Det er så mange foreldre som allerede føler det som om de kjemper en kamp mot vold og grovt seksuelt materiale med hendene bundet bak ryggen. Vi trenger selskap som oppfører seg ansvarlig og vi trenger et aldersgrensesystem som fungerer, sier Hillary Clinton i en skriftlig uttalelse.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill