Hovedinnhold

Valgerd: - Si nei til best mulig odds

Satser du en hundrelapp på norsk seier mot Italia på lørdag, vil kulturminister Valgerd Svarstad Haugland (KrF) at du skal takke nei til 85 gevinstkroner.

Denne saken handler om:

ROCK I OSLO: Avtroppende kulturminister Valgerd Svarstad Haugland mener Oslo er rette stedet for et rockemuseum. Foto: Tom-Egil Jensen
ROCK I OSLO: Avtroppende kulturminister Valgerd Svarstad Haugland mener Oslo er rette stedet for et rockemuseum. Foto: Tom-Egil Jensen
Blogg med Oddleiv:Boikotter du utenlandske bookmakere?

Så mye mer får du nemlig dersom du velger de beste oddsene fra utenlandske spillselskaper i stedet for fra Norsk Tipping.

- Jeg mener nordmenn må være solidariske med norsk kultur og breddeidrett, og heller velge Norsk Tipping, sier Svartstad Haugland.

Kulturministeren fikk i går besøk av Sveriges visestatsminister, Bosse Ringholm, for å diskutere samarbeid i kampen mot pengespill. En hovedbekymring for dem begge er selskapene som tilbyr pengespill over Internett fra utlandet.

Spillselskapene jafser i seg markedsandeler på odds-spill, og Norsk Tipping er den store taperen. En årsak til det, er at det statlige selskapet ikke er i nærheten av å tilby like gode odds.

- Det er klart de ikke gjør det. De utenlandske spillselskapene har jo ingen forpliktelser, og tenker bare på å tjene penger, sier kulturministeren.

Hun frykter at Norsk Tipping i fremtiden vil se et kraftig fall i inntektene sine. Dette kan ramme norsk breddeidrett, kultur og forskning, som årlig mottar over en milliard tippekroner i støtte.

Svarstad Haugland tror det vil bli vanskelig å få bukt med bransjen, ettersom de tilbyr tjenestene sine på nettet fra velvillige land.

- Disse spillene kjenner ingen grenser, og de opererer fra alle land. Her trenger vi et bedre internasjonalt samarbeid for å bekjempe dette, for det er meget vanskelig å regulere spillselskapene med nasjonale lover.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball