Hovedinnhold

Knopfler på det jevne

STOCKHOLM (VG) Mark Knopfler holdt en ordinær konsert, helt på det jevne, da han sammen med sine musikere inntok en ikke helt fullsatt Globen i Stockholm i går kveld.
KONSERT: Mark Knopfler
Musikere: Glenn Worf, Chad Cromwell, Richard Bennett, Guy Fletcher og Matt Rollings.
Sted: Globen, Stockholm
Tid: 2 t 20 min
Publikum: ca. 12000, ikke fullt.
Nyeste plate: «Shangri-La»
Norgeskonserter: Oslo i dag og Bergen i morgen (begge utsolgt).


Selv om denne turneen først og fremst er viet hans nyeste album, «Shangri-La», får fansen som forventet også noen av de største slagerne fra Dire Straits-tiden med «Sultans of Swing», «Walk of Life» og «Money for Nothing» som høydepunkt.

Ingen av de nyeste sangene klarte han helt å nå gjennom med overfor det godt voksne, nærmest middelaldrende publikum. Mark Knopfler (55) ble stort sett møtt med høflig, litt avmålt svensk applaus.

Han hadde små lydproblemer i begynnelse av konserten der sangen var grøtete og vanskelig å oppfatte. Dette tok seg raskt opp.

Mark Knopfler er en fenomenal gitarist, og han bød på flere lekre gitardetaljer under konserten. Musikken hans er avslappende, der han ofte henter inspirasjon både fra blues og country. Mark Knopfler nesten snakkesynger flere av tekstene i en litt monoton stil. Han er neddempet og forsøker ikke å hisse opp publikum, bare få dem til å nyte, nesten drømme seg bort.

Med seg på denne turneen har han flere av musikerne som er med på hans nye plate, og gjengen er godt samspilt etter en omfattende USA-turné og en rekke jobber i Europa.

Mark Knopfler er elegant laidback, og det var tilløp til allsang på «Sailing to Philadelphia», en av hans største solosuksesser. Musikken fra hans nyeste plate har ikke riktig «satt» seg skikkelig hos publikum ennå. Men låter som «Donegan Gone», «Whoop de doo», «Boom like that» og tittelmelodien fungerer også bra i konsertversjonen, der sangene oftest er litt lengre, med litt flere elegante gitarriff og solopartier enn i plateversjonen.

Mark Knopfler gir en hyggelig, avslappende konsert uten de store utfordringene eller overraskelsene.

KURT BAKKEMOEN

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk