Hovedinnhold

- Vil fjerne listene

SKIEN (VG) Redaktør for den omstridte nettsiden med liste over 400 fagfolk som frarådes, sier han vil fjerne listen, men han stiller krav.
- Jeg vil ha en dialog med helseministeren, som representant for mange mennesker i dette landet.

- Dialog løser konflikter. Slutter man å snakke sammen, ender man i skyttergraven. Dialog er mitt viktigste budskap, sier Rune Fardal (46) til VG.

Han er for tiden psykologistudent i Bergen, og samtidig redaktør for websiden som omfatter et nettverk kalt «Gruppen til Familiens Selvstendige Rett».

Ifølge Fardal, er det hva han mener er urettferdighet i barnevernssaker og barnefordelingssaker kampen dreier seg om.

Fardal er også leder for en forening kalt «Landsforeningen for psykopatofre». Foreningen har ifølge Fardal drøyt 200 medlemmer.

- Dialog med helseministeren, og jeg fjerner listen med noen få tastetrykk, sier Fardal.

- Er ikke dette ren utpressing?

- Nei, det er en måte å få løst et stort problem på. Når vi prøver å skrive brev, får vi ikke svar. Snakk med oss! Vi vil gjerne bli tatt på alvor.

- Hvem er «vi» og «oss»?

- Det er flere tusen normale mødre og fedre som møter et urettferdig system. Systemet vil ikke høre på dem og ikke snakke med dem, om all den urettferdighet mange opplever i møte med sakkyndige psykologer og barnevernsansatte, sier Fardal.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks