Hovedinnhold

Mistanke om mer enn 100 æresdrap

(VG Nett) Mer enn 100 saker som gjelder asiatiske kvinner vil bli gjenopptatt i Storbritannia. Det er mistanke om at kvinnene ble offer for æresdrap.

Denne saken handler om:

117 kvinner som enten har dødd etter forsvunnet i Storbritannia de siste 10 årene, kan ha blitt drept eller presset til å ta sitt eget liv etter å ha brakt deres families ære i vanry, melder AP.

Direktør for Offentlig påtalemyndighet, Ken Macdonald, sier at fordi æresdrap er skjulte forbrytelser, må etterforskerne infiltrere de asiatiske miljøene for å finne ut noe om de enkelte sakene.

Tiltale i 12 æresdrap-saker

Ifølge Nazir Afzal ved Crown Prosecution Service, var det tiltale i 12 æresdrap-saker i London i fjor. Han håper at ny etterforskning kan føre til flere tiltaler.

Afzal viser til et eksempel hvor en kvinne ble drept av medlemmer av sin egen familie etter at hun var blitt voldtatt av en fremmed. Familien mente hun måtte ta skylden for voldtekten og at hun dermed hadde vanæret familien.

Han viser også til et tilfelle hvor en tenåringsjente i en pakistansk familie ble drept etter at et familiemedlem hadde hørt en kjærlighetssang, dedikert til tenåringsjenta, ble spilt på en pakistansk radiostasjon.

Afzal sier at det er vanskelig å finne ut av slike saker fordi folk er svært tilbakeholden når det gjelder å snakke med politiet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks