Hovedinnhold

Dart-stjerne (190 kilo) kollapset

Stupfull dartspiller til sykehus

Det skulle være tidenes dartkamp, men endte med kollaps og sykehusbesøk.


Andy Fordham og Phil Taylor er dartens to største stjerner og møttes søndag til duell med over 1,2 millioner kroner i seierspotten.

Sky Sports sendte bataljen direkte og tok 120 kroner "pay-per-view" i tillegg til abonnementsavgiften. Men det som skulle bli en festkveld for dartentusiaster endte i en ren farse.

190 kilo

Fordham, kjent under kallenavnet the Viking og en matchvekt på 190 kilo, kollapset da han fikk et kraftig astmatisk anfall. Hallen der konkurransen foregikk var stappfull og temperaturen høy.

Da Taylor ledet 5-2 i sett ba Fordham om en pause til å lufte seg. Da var han grå i ansiktet og kraftig dehydrert. I samråd med kona besluttet han å trekke seg, og ble straks kjørt til sykehus der han måtte tilbringe natten.

15 øl før kampen

Kjempen er kjent for sitt høye alkoholforbruk, og lovet før kampen at han skulle lade opp med 15 øl. Ifølge personer avisen The Daily Mirror har snakket med drakk han mer enn dette før han entret podiet.

- Andy hadde pustevansker og var ikke ved sine fulle fem. Vi var bekymret for ham og den eneste muligheten var å trekke ham ut. Det var synd, men det viktigste er hans helse - det måtte komme først, sa hans kone Jenny til avisen.

Motstander Taylor var også bekymret for Fordham.

- Jeg var bekymret for at han ikke ville overleve. Jeg tenkte: Pokker, jeg kommer til å drepe ham her.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport