Hovedinnhold

Porsche beholder 911

Selv om 911 har blitt et symbol for terror akter ikke Porsche å bytte det ut.
Avgjørelsen er tatt etter at bilfabrikanten har gjennomført spørreundersøkelser i USA.

- 11. september var en tragedie for en hel verden men vi tror ikke at vårt bilmerke 911 vil ha noen negativ innvirkning for Porsche, sier konserndirektør Wendelin Wiedeking til Sydney Herald.

Velkjent begrep

- Merkenavnet har ingenting med 11. september å gjøre. Dessuten er 911 også nødnummeret i USA. I tillegg viste våre undersøkelser at vi fikk en enorm støtte fra våre kunder, fortsetter Wiedeking.


Wiedeking sier også at undersøkelsene viste at 911 var et velkjent begrep knyttet til Porsche og at fabrikken selger usedvanlig godt i USA. Derfor er dette et ikke-tema for konsernet.

911 har vært fabrikkens flaggskip siden 1963. Opprinnelig skulle navnet vært 901, men Porsche ble nødt til å bytte navn fordi Peugeot har de internasjonale rettighetene til bilmerker med tresifret tall hvor tallet null står i midten.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor