Hovedinnhold

Ari Behn med motevisning i går kveld

Ari Behns motevisning i går kveld falt ikke i smak hos Morten Harket. Pop-stjernen syntes klærne hadde et altfor homofilt preg.

Denne saken handler om:

KLESKOLLEKSJON: Prinsesse Märtha og Ari Behn under lørdagens motevisning av Aris kleskolleksjon. Klærne var litt for homofile for Morten Harket. Foto: Linn Cathrin Olsen
KLESKOLLEKSJON: Prinsesse Märtha og Ari Behn under lørdagens motevisning av Aris kleskolleksjon. Klærne var litt for homofile for Morten Harket. Foto: Linn Cathrin Olsen
- Jeg ville nok ikke brukt noen av klærne som ble vist frem, men så er jeg heller ikke spesielt homofilt anlagt, sa Morten Harket til VG etter motevisningen på Scene West i går kveld.

- Du oppfattet klærne som vel homofile?

- Ja. Det var noen av benklærne som kanskje gikk an, men det var mange vedheng som jeg ikke helt så meningen med, fortsatte den norske superstjernen.

Sammen med rundt 300 andre var han invitert på moteshow og påfølgende fest på Scene West i Oslo sentrum.

Blant de feststemte var også kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon. De droppet visningen og kom direkte til festen.

Dristig

Klærne som modellene viste på catwalken, var alle designet av kunstner og klesdesigner Kjell Nordström (Baron von Bulldog) og Ari Behn. Kolleksjonen ble vist for aller første gang.

- Men selv om klærne ikke helt traff meg, så blir det nok en veldig hyggelig fest, konkluderte Morten Harket.

De aller fleste kreasjonene, var utvilsomt utfordrende og dristige - med store innslag av bar hud.

Moteekspert Kiki Sørum, som Ari Behn setter stor pris på, fulgte showet fra første rad.

- Dette var veldig spennende. Designerne flørter virkelig med kjønnsrollene. Klærne var tydelig arabiskinspirert og veldig dandy. Og så var det hele veldig avant garde, forteller Sørum til VG.

Hun tror ikke at kolleksjonen vil slå an hos det brede lag av folket.

- Dette er for den som tør, fastslår Kiki Sørum.

Aris mor, Marianne Solberg Behn, ante ikke hva som ventet henne da hun satte seg ned i går kveld.

- Jeg har ikke sett noe av det som ble vist, på forhånd. Klærne var originale, og motevisningen veldig spennende, sa Solberg Behn til VG etter showet.

Fornøyd

Ari selv var strålende godt fornøyd med designerdebuten og mottagelsen han fikk.

- Jeg har aldri jobbet med klær før, så dette har vært utrolig moro. Det er Kjell (Baron von Bulldog) som har laget klærne. Jeg har kun kommet med noen innspill, fortalte en entusiastisk Ari Behn til VG ved 22-tiden i går kveld.

- Vi har vært veldig smokinginspirert. Jeg liker smoking, men det kan jo bli uniformt og kjedelig. Vi har derfor gjort en del uvanlig grep. Man kan tenke seg at man har slåss i smoking. Etter basketaket har vi så tatt klesrestene og satt dem sammen igjen, fortalte en smilende Ari Behn.

- Hva skjer med klærne nå?

- Jeg får vel alt sammen med meg i en koffert når vi drar herfra, tenker jeg. Så er det bare å ta det med seg til New York. Vi skal ikke tjene penger på disse klærne, og de vil ikke bli solgt.

Sammen med Kjell Nordström hadde Behn også designet det sorte og hvite dalmatinerinspirerte antrekket kona, prinsesse Märtha Louise, brukte på festen.

- Ja, det er det de som har laget, bekreftet prinsessen selv overfor VG etter visningen i går kveld.

Deretter løftet hun på lokket på håndvesken og viste smilende frem logoen til Behn og Bulldog.- Hva synes prinsessen om kolleksjonen som er vist i kveld?

- He, he, jeg tror ikke jeg skal mene noe om den, sa prinsessen før hun poserte i sitt splitter nye antrekk for VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys