Hovedinnhold

Nytt nei til Semb

Kvarme: - Har ikke nok krefter til landslaget

ULLEVAAL (VG) Nils Johan Semb ville ta ut Real Sociedad-spilleren Bjørn Tore Kvarme (30), men fikk i stedet nok et nei fra en ønsket landslagsspiller.

Denne saken handler om:

- Jeg føler jeg ikke har tid og krefter til noe mer enn klubblaget og familien, sier Kvarme til VG.

Dermed føyer han seg inn i rekken av gode spillere som ikke vil spille for Norge. Fra før har Erik Mykland, Ørjan Berg, Erik Hoftun og Martin Andresen sagt nei.

Nils Johan Semb fastslår at han ønsket å ta ut Kvarme i troppen til Hellas-kampen 12. februar.

- Han er kvalifisert gjennom det han har gjort med Real Sociedad. Totalsituasjonen med klubb og familie gjør at han ikke er aktuell i øyeblikket, men vi får se hva situasjonen blir utover, sier landslagssjefen.

Kvarme sier imidlertid at han ikke tror han vil si ja til Semb i fremtiden heller.

- Jeg har to små barn, og er mer enn nok borte som det er med klubblaget - som regel tre dager i forbindelse med hver bortekamp. Slik situasjonen er nå, ser jeg ikke for meg at jeg blir med. Jeg er ikke 20 år lenger, sier trønderen som fyller 31 til sommeren.

Spillestilen ikke avgjørende

Han ble lyskeoperert på begge sider i mai i fjor, men kjempet seg etter nyttår tilbake i startoppstillingen til Real Sociedad. Klubben leder sensasjonelt den spanske ligaen, men gikk på sesongens første tap mot Athletic Bilbao søndag. Da var Kvarme på benken - etter å ha spilt tre kamper på rad.

Avslaget er et nytt tap for Nils Johan Semb, som har opplevd å få nei fra flere sentrale spillere. Det står i sterk kontrast til forgjengeren Egil Olsen. I løpet av hans nesten åtte år som landslagssjef nektet ingen sentrale spillere å stille opp.

Semb avviser at landslagets spillestil er avgjørende for at så mange teknisk gode spillere ikke vil være med.

- Nei, definitivt ikke. Det er nok å se at Myggen var strålende og spilte noen av sine beste kamper på landslaget.

Må gi 100 prosent

Sist lørdag sa Martin Andresen til Asker og Bærums Budstikke at han misliker landslagets spillestil så sterkt at han ikke vil være med så lenge Nils Johan Semb er trener. Det skjedde etter at Stabæk-kapteinen takket nei til en plass i troppen til Østerrike-kampen i november - etter at flere spillere hadde meldt forfall.

Nils Johan Semb svarte med å utelate ham fra B-troppen til kampene mot Emiratene og Oman.

- Jeg er ute etter spillere som gir 100 prosent, enten de spiller på laget eller sitter på benken, sier landslagssjefen.

- Heldigvis er det spillere fra Liverpool, Manchester United og andre storklubber som har den innstillingen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball