Hovedinnhold

Palmesus på svett pub

På en klam pub på Dælenenga i Oslo er det satt opp en bråkete vifte for å gi en illusjon om sommerbris i Lauren Waktaar-Savoys lange lokker.
Det er innspilling av videoen til Savoys nye single «Whalebone», som også er filmmusikk til Erik Poppes nye film «Hawai i Oslo».

- Her er det bare Pina Coladaen som mangler, spøker Paul Waaktaar-Savoy i det videoregissør Lasse Gretland gir bandet en pause fra innspillingen.

Hele rigget bestående av en glorete tapetvegg med Hawaii-solnedgang, smykket med amatørkunst og skjeve lamper, er bevart siden Erik Poppe avsluttet filminnspillingen i fjor.

- Jeg traff ham for et par år siden, og sa at han måtte ringe hvis han trengte musikk til noen av filmene sine, forteller Paul.

Det gjorde filmregissøren, som tok kontakt og spurte om Savoy hadde noen melodier som kunne passe til «Hawai i Oslo».

- Vi så filmen for første gang hjemme i leiligheten vår i New York, forteller Lauren.

- Vi måtte simultanoversette filmen for henne, ler Paul.

Og møtet mellom Savoy og Poppe satt som det skulle.

Nytt album klart

- Da vi spilte «Whalebone» til filmen, fikk vi frysninger på ryggen og tenkte «yes!», husker Paul, som synes Poppes film og deres melodi utgjør en fin helhet.

- Det er elementer i vår tekst som også omhandler tema som han tar opp i filmen.

Mens filmen «Hawai i Oslo» finner sted en trykkende og het sommernatt på Grünerløkka i Oslo, ønsker regissør Lasse Gretland å lage en lettere, luftig stemning rundt bandet i musikkvideoen. Bokstavelig talt luftig, natten før har innspillingen foregått på et av Oslos tak helt til i femtiden på morgenen.

- Jeg trodde New York var stress nok. Så kommer vi hit, og det er fullt kjør, smiler Paul.

Nå forbereder han norgesturné sammen med kona Lauren, trommis Frode Unneland og bassist Maya Vik fra september. Deres femte album, «Savoy», slippes 30. august.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk