Hovedinnhold

Superlag til Øya!

Velvet Revolver inntar Oslo

Rockens nye superlag, Velvet Revolver, blir toppnavnet under Øyafestivalen i Oslo fredag 13. august.

Denne saken handler om:


Med tre av bærebjelkene fra åtti- og nittitallets største rock-band, Guns N'Roses - Duff McKagan, Matt Sorum og ikke minst gitaristen Slash - samt vokalist Scott Weiland fra det nesten like store bandet Stone Temple Pilots, er Velvet Revolver årets svar på fjorårets Audioslave - et hardrockens «dream team».

Audioslave, som består av Chris Cornell fra Soundgarden og Rage Against The Machines tre instrumentalister, avsluttet i fjor Norwegian Wood - i år er det altså Velvet Revolver som kommer til Øya. De to superlagene innen den harde delen av rocken låter heller ikke altfor ulikt på plate. Det vitner Velvet Revolvers debut, «Contraband», om.

«Contraband» er i handelen over helgen. Allerede sist uke la singlen, «Slither», seg pent til rette på VG-listas 12. plass.

Etter å ha fjernet seg så langt som overhodet mulig unna utilregnelige Axl Rose og Guns N'Roses, traff Slash, Sorum og McKagan hverandre igjen i 2002, under en hyllestkonsert til den da nylig kreftdøde kompisen Randy Castillo, kjent fra både Motley Crue og Ozzy Osbournes band. Gnisten mellom de tre tidligere Guns-kollegene var sterkere enn de hadde forventet, og ettersom Duff McKagan på den tiden var i Scott Weilands nærmeste vennekrets, ble gnisten til ild.

På avvenning

Weiland, som er den (foreløpig) siste av denne gjengen med livstruende narkotika-avhengighet, ble sporenstreks sendt på avvenning for å danne Velvet Revolver. Denne sommeren er de endelig klare, både med plate og turné, med stoppested på Øyafestivalen 13. august! PS! Det hører med til historien at også de gjenværende medlemmene av Scott Weilands band, Stone Temple Pilots, sysler med sitt eget superlag. De samarbeider nemlig med eks-vokalisten i Black Crowes, Chris Robinson!)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk