Hovedinnhold

Øl og brus ut til butikkene igjen

Øl og mineralvann er snart på vei ut i butikkene igjen etter at den tre dager lange streiken blant 2.560 bryggeriansatte er over.
Dermed unngår øl- og brustørste nordmenn den totale tørken ved inngangen til sommeren.

-Jeg er kjempeglad for at denne konflikten nå er over. Dette er det minst gunstige av alle tidspunkter å få en streik på, sier direktør Carl E. Rønneberg i Næringsmiddelbedriftenes Landsforening (NBL) til NTB.

Mange butikker var fredag tomme for øl, men hvor raskt de kan få fylt opp igjen, avhenger av utkjøringskapasiteten ved hvert enkelt bryggeri, sier Rønneberg.

-Mange bryggerier kjører nattskift, og så snart vi får tak i mannskaper, kjører vi ut, sier Rønneberg.

Løste strid om innleie Normal produksjon og utkjøring vil imidlertid neppe være reetablert før over helgen.

NBL og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) ble fredag enige om en avtale, der det sentrale punktet er samarbeid om innleie av midlertidig arbeidskraft, blant annet fra de nye EU-landene i Øst- og Sentral-Europa. Det var uenighet på dette punktet som utløste streiken natt til onsdag.

-Vi er glad for at vi er kommet fram til forståelse med arbeidsgiverne om stridens kjerne, nemlig spørsmålet om innleid arbeidskraft, sier forbundssekretær i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), Eystein Gaare.

-Streik burde vært unngått Gaare er imidlertid kritisk til motpartens forhandlingstaktikk og mener stridens kjerne burde vært løst allerede under meklingen.

-Hadde arbeidsgiverne hørt på våre standpunkter og ikke bare sagt nei hele tiden, hadde vi løst dette natt til onsdag og unngått streik, sier Gaare til NTB.

Rønneberg i NBL kommenterer avtalen slik:

-Det er blitt enighet om en tekst begge parter kan leve med. Det er viktig at bedriftene samarbeider om disse spørsmålene, sier Rønneberg.

Avtalen som er inngått innebærer også at bryggeri- og mineralvannarbeiderne får kr 7.50 i minstelønnsøkning.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks