Hovedinnhold

- Kan godt kalles hoffnarr

KRISTIANSAND (VG) Sven O. Høiby har fått brev fra fremmede personer som synes synd på kronprinsesse Mette-Marit fordi hennes far holder for høy profil i mediene.
Selv sier Høiby at han ikke har noe imot å kalles en hoffnarr, dersom noen mener han er det.

- Jeg har ikke noe imot å være det i det øyeblikket jeg vet jeg er det. Jeg har alltid vært glad i humor og show, og jeg synes kanskje andre mennesker også burde slå seg litt mer løs. Men det er ikke dermed sagt at jeg ikke kan være seriøs, sier Sven O. Høiby.

- Gal far

Brevene er kommet i posten hjemme hos Høiby i Vågsbygd i Kristiansand.

- Jeg har fått en del brev. Det er fra folk som synes synd på Mette-Marit som har en så gal far, sier Høiby.

Selv tar han henvendelsene med ro og sier at det ikke er grunn til å synes synd på datteren på grunn av ham. Men Høiby forteller at brevene er en av årsakene til at han har hemmelig telefonnummer. Se og Hør betaler for mobiltelefonen.

I VG i går innrømmet Høiby også at han har fått betaling for å stille opp for Nordens største ukeblad. Dette samarbeidet var ikke tema da han deltok i en mediedebatt i regi av Christianssands Protestfestival i går kveld.

- Jeg er bevisst på det jeg er med på, i den grad jeg kan være bevisst. Jeg vet hva jeg går til når jeg er med på en gimmick med Se og Hør, forklarer han.

- Ikke kjøpt

- De (Slottet) er dessverre nødt til å ta meg som jeg er, enten de liker det eller ikke. Det ligger i min natur at jeg forholder meg til den realiteten jeg er i, sier han.

Om forholdet til datteren er han ordknapp.

- Spenningsforholdet mellom min datter og meg er betydelig overdrevet. Mer vil jeg ikke si om den saken.

65-åringen sier at han ikke er «i lomma på Se og Hør».

- Jeg er på ingen måte kjøpt eller betalt av Se og Hør. Jeg kan si og gjøre hva jeg vil, sier han.

Under debatten, som fant sted på kronprinsparets stamkafe´ Frk. Larsen i Kristiansand, rettet ikke Høiby noen skarp kritikk mot pressen, slik mange på forhånd hadde forventet.

- Jaget vilt

65-åringen, som selv er utdannet journalist, føler seg i en dobbeltrolle.

- Jeg er blitt jaget vilt, men samtidig ønsker jeg å være solidarisk med mine kolleger. Jeg betrakter alle journalister som mine kolleger, sa Høiby og la til:

- Se og Hør er ærlig og redelig og sier at de underholder. Verre er det kanskje med landets største avis som sier de er seriøs, men som samtidig driver med underholdning.

Andreas Hompland, frilansjournalist i Dagbladet, var klar i sin tale om Sven O. Høiby.

- Sven er veldig flink til å regissere seg selv inn i de virkelighetene mediene skaper av ham. Man snakker om 15 minutters berømmelse, men Sven er i ferd med å skaffe seg 15 års berømmelse. Han er i stand til å bruke mediene, og bli brukt av mediene. Sven er ikke noe offer i den sammenhengen, mente Hompland.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks