Hovedinnhold

-Aldri mer Guns N´ Roses

- nå er Slash klar for fløyelsrevolusjon

LOS ANGELES (VG) Nærmere ti år er gått siden den klassiske besetningen av bandet ble historie. Likevel kan ikke nordmenn få nok av Guns N' Roses.
Av: SINDRE KARTVEDT

For fjerde gang på fem uker topper de i dag VG-lista med sin hit-samling.
For fjerde gang på fem uker topper de i dag VG-lista med sin hit-samling.
Slått av lynet

- Vi har vært gjennom det aller meste. Og det eneste som teller, er om det har sjel, om magien er der. De tre Guns-veteranene bruker ord som magi og elektrisk når de beskriver spiren til det som ble Velvet Revolver - en veldedighetskonsert på en klubb i L.A. i fjor, der de tre sto på samme scene for første gang på ti år.

- Rommet bare eksploderte, flirer Sorum. - Duff ringte meg dagen etter, og ikke lenge etterpå var vi tilbake på øvingslokalet. - Jeg hadde faktisk glemt hvordan det var å spille med disse karene, sier McKagan. - Kjemien er utrolig. Det er som å bli slått av lynet. Å finne en ekstra gitarist gikk greit, men frontmannsrollen var det verre med.

- Det siste vi ønsket oss, var en ny Axl, sier de i munnen på hverandre.

- Samtidig som det måtte være noen som ikke var redd for å stå på en scene med oss. Vi lette land og strand, helt til Scott plutselig dukket opp.

Farlige og eksplosive

Velvet Revolver gikk i studio i oktober, og er altså klare senere i år med sin debutplate, «Contraband».

- Det går som det går, sier Sorum.

- Guns solgte 20 millioner av hver skive; sånt skjer ikke lenger. Alt vi egentlig vil nå, er å spille live og være et farlig og eksplosivt rockeband. Det er bare oss og Queens of the Stone Age igjen nå, mener han.

- Pussig nok blir vi ikke rundere med årene.

- Det vi har vært gjennom, er ting du ikke kan dele med så veldig mange andre, mener Duff.

- De andre er de eneste som var der, og vet hva du gikk gjennom. Vi trenger ikke forklare noe for hverandre. Det var ikke noe skjebne involvert i Velvet Revolver, mener Slash.

- For meg var det aldri noen vei tilbake - ikke så fort Scott ble med, sier Slash til slutt.

- Da nådde vi noe jeg ikke har vært i nærheten av siden Guns. Når du treffer den typen energi, er det bare å henge på. Jeg mener, jeg er en stillferdig, fredelig mann - jeg har aldri oppsøkt trøbbel og turbulens, enda så rart det kan høres. Men når jeg spiller, på ordentlig, og det låter som det gjør nå, så er det ingenting som kan stanse meg. Ikke denne gangen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk