Hovedinnhold

Slik skapes idolene

Lise Karlsnes' faste stylist Margrethe Gilboe (34) har fått en kjempeoppgave: Hun skal gjøre alle «Idol»-finalistene til popstjerner på null komma niks.

Denne saken handler om:

- Jeg skal gjøre dem kulere og kulere fram mot finalen, forteller Margrethe Gilboe - som har jobbet som stylist i 12 år. Hun er motedronningen i Briskeby, Lise Karlsnes', faste stylist og make up-artist.

Nå er det unge, uerfarne, vanlige og litt sta og moteredde «Idol»-finalister som får saumfart stilen eller den stilen de ikke har, av Margrethes trente stylistblikk.

- Det er vanskelig fordi de er så uerfarne, men jeg tar utgangspunkt i den de er og forsøker å spisse og rydde opp stilen. Jeg kan ikke presse dem inn i noe de ikke føler seg vel i, fordi da synes det godt på scenen. Jeg kan heller ikke overdrive, fordi dette også skal selge til Grandiosa-Norge, sier Margrethe - som står i et hav av mulige «Idol»-antrekk.

Fem antrekk hver

Til hvert finaleprogram har hun plukket ut fem antrekk til hver deltager, og hun har ganske mye klart frem til finalen 14. mai.

Helt siden januar har hun jaktet på antrekk til deltagerne - uten å vite hvem som sto og står igjen til slutt. Det meste er prøver som må leveres tilbake.

I de første programmene valgte deltagerne klær selv, men i finalerunden er det Margrethe som langt på vei bestemmer hvordan idolene skal se ut på scenen. Det blir det diskusjoner av:

- Ja, vi har hatt noen diskusjoner. De synes det er kult, men noen har lett for å feige litt ut. Jeg prøver å utfordre og pushe dem, og jobber mye psykisk med dem. De må skjønne at det er forskjell på å gå ut og ta seg en kaffe og å stå på scenen. Der må de dra'n litt lenger, sier Margrethe.

En «umulig» oppgave

Hun må ikke bare tenke på at de skal se kule ut, men på låtvalg og tema. Hun kan heller ikke jobbe for langsiktig fordi en deltager ryker ut hver uke.

- Det blir imagebygging light hver eneste uke. Og egentlig er det en umulig oppgave fordi vi har så liten tid. Men der er lettere enn i fjor, for da stylet jeg de 50 siste. Jeg sov ikke om natten, bare lå og grublet på de forskjellige deltagernes stil.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV