Hovedinnhold

Vil stoppe jentene med nye regler

Yggeseth vil hindre kvinnenes deltagelse i skiflygingsbakkene

Torbjørn Yggeseth klarte ikke å hindre jentene i å hoppe i Vikersund. Nå vil han isteden lage krystallklare regler for å holde jentene unna enhver skiflygingsbakke de nærmeste årene.
Gjennom hele Vikersund-helgen har han hatt telefonsamtaler med hoppkomiteen i FIS. Nå gleder han seg til å møte de 16 medlemmene. Sammen skal de parkere jentene langt unna mammutbakkene.
Gjennom hele Vikersund-helgen har han hatt telefonsamtaler med hoppkomiteen i FIS. Nå gleder han seg til å møte de 16 medlemmene. Sammen skal de parkere jentene langt unna mammutbakkene.
Skal fly igjen

Dermed startet jentene fra bom 29 i annethoppet, uten at det ble noen lengre hopp av det. Jentene var tydelig skuffet over hoppingen, men gledet seg over å få prøve skiflyging. Alle fire satte nye personlige rekorder i løpet av helgen.

- Det er tanken på de store hoppene som motiverer meg til å holde på. K90 og K120-bakker er bare trening, mens skiflyging er gøy og gir en utrolig følelse, sier Anette Sagen, som ikke legger på skjul på at hun vil prøve det igjen så fort som mulig.

- Jeg mener vi har bevist at vi kan nå. Jeg regner med at vi får være prøvehoppere i neste skiflygingsrenn. Noe annet er bare tull, sier Sagen.

Om Sagen får hoppe eller ei, avgjøres under FIS-kongressen i Miami i juni. PS! Olav Magne Dønnem sikret i går sammenlagtseieren i kontinentalcupen med sitt lengste hopp på 207,5 meter. Roland Müller vant gårsdagens renn med 217,5 meter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp