Hovedinnhold

To nye sykkelstjerner dopingmistenkt

De tidligere CSC-rytterne Tyler Hamilton og Jörg Jaksche er suspendert av laget sitt, det italiensk-russiske Team Tinkoff.

Denne saken handler om:

TATT FØR - MISTENKT IGJEN: Tyler Hamilton. Foto: AP
TATT FØR - MISTENKT IGJEN: Tyler Hamilton. Foto: AP

Årsaken til at de to rytterne er satt på sidelinjen på ubestemt tid, er at de er mistenkt for å ha spilt en rolle i den spanske dopingskandalen som blir kalt «Operacion Puerto».

Det er ingen tvil om at sykkelsporten nå mener alvor med antidopingkampen sin, for ingen av dem som er mistenkte for å ha spilt en rolle i den spanske dopingskandalen er med i årets utgave av Giro d'Italia som starter med prolog lørdag.

Tyler Hamilton har tidligere sonet en utestengelsesdom på to år for dopingmisbruk. Navnet hans er koblet til den spanske legen Eufemiano Fuentes som er beskyldt for å ha dopet både syklister og andre idrettsfolk.

Det samme gjelder for tyskeren Jörg Jaksche og italienske Ivan Basso som har innrømmet dopingmisbruk. Han ble også tvunget til å si opp kontrakten sin med Discovery Channel tidligere i år.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel