Hovedinnhold

Kroken på døra for Royal League

SLUTT PÅ MOROA: FC København og Brøndby møttes i finalen tidligere i år. Nå er det slutt på Royal League - i alle fall inntil videre. Foto: Scanpix
SLUTT PÅ MOROA: FC København og Brøndby møttes i finalen tidligere i år. Nå er det slutt på Royal League - i alle fall inntil videre. Foto: Scanpix
Ledelsen i Royal League har besluttet å legge ned turneringen.

Denne saken handler om:

Med andre ord vil det ikke bli arrangert Royal League i 2007/2008, og det er hovedsaklig fordi det ikke er økonomisk grunnlag for å fortsette.

- Ledelsen i Royal League har i lengre tid forhandlet med medier når det gjelder rettighetene til kampene i Royal League, heter det i en pressemelding.

Prøver igjen

Det er blitt diskutert en rekke løsninger for å få avviklet turneringen - blant annet å kutte kraftig ned på antall kamper.

- Ledelsen må erkjenne at forhandlingene ikke har resultert i et grunnlag som er økonomisk attraktivt i forhold til klubbene, heter det videre i pressemeldingen.

Men det er et håp om at det skal være mulig å avvikle turneringen neste år igjen.

- Det skal arbeides med å finne et langsiktig og betydelig grunnlag for at turneringen skal avvikles i sesongen 2008/2009, skriver Royal League-styret.

- Vi har holdt på lenge nå, men lyktes ikke med å få på plass en TV-avtale, sa styreleder Ernst Ravnaas til NTB.

- Frykter du at den siste Royal League-kampen er spilt?

- Nei, jeg frykter ikke det. Klubbene i Norge, Sverige og Danmark er positive til denne muligheten for å spille mot hverandre og få internasjonal erfaring på dette tidspunktet av sesongen, forsetter Ravnaas.

Dansk dominans

Styret har bestemt at vil hjelpe de klubbene som ønsker å spille de kampene som var planlagt. I Norge gjelder det Brann, Stabæk, Viking og Lillestrøm.

Turneringen har vært arrangert i tre sesonger. FC København vant de to første, mens Brøndby vant finalen i 2007 mot nettopp FCK.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball