Hovedinnhold

Gir statsråd ansvaret for Cicilies død

I DAGENS VG: Kan du lese hele saken om Jan Lian. Foto: Faksimile VG
I DAGENS VG: Kan du lese hele saken om Jan Lian. Foto: Faksimile VG
TRONDHEIM/OVERHALLA (VG) Jan Lian (59) mistet barnebarnet Cicilie (7) i Overhalla-tragedien. Han mener inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen har ansvaret.

Denne saken handler om:

- Som statsråd er Hanssen ansvarlig for politikken, og dermed for drapene i Overhalla. Han sender asylsøkere ukritisk rundt omkring i landet uten å vite om de har et kriminelt rulleblad eller et reelt behov for beskyttelse. Med en streng innvandringspolitikk ville Cicilie ha vært i live i dag, sier Lian til VG.

Du kan lese hele intervjuet med Cicilies bestefar i Dagens papir-utgave av VG.

Barnebarnet besøkte farfar på gården Litl-Amdal uken før hun ble drept. Hun leste lekser, hoppet på trampoline og plukket en bukett hvitveis som gave.

30. april ble vesle Cicilie Watnan Lian et tilfeldig drapsoffer. Asylsøkeren Bahadir Mirzaolimov (26) er siktet for dette drapet og på drapet på hans fraseparerte kone Anne Grete Volum.

11. mai rykket statsråd Bjarne Håkon Hanssen ut med et leserinnlegg sammen med stortingsrepresentantene Inge Ryan (SV) og Trine Skei Grande (Venstre). De tre politikerne advarte folk i Namdalen mot å gjøre asylsøkere kollektivt ansvarlige for den grusomme forbrytelsen.

- Belærende

I går svarte den etterlatte farfaren med et massivt angrep på norsk innvandrings- og integreringspolitikk gjennom et leserbrev i lokalavisen NA.

«Jeg anbefaler at du går inn i ditt lønnkammer og prøver å sette deg inn i hvilken ulykke innvandringspolitikken er blitt for Norge generelt og svært mange norske enkeltpersoner og familier», skriver Lian med adresse til statsråd Bjarne Håkon Hanssen, som selv er fra Namdalen.

- Innlegget fra de tre føltes som en krenkelse, og denne krenkelsen er den eneste kondolansen jeg har fått fra dem. Hanssen er belærende og mener folk trenger mer informasjon. Jeg tror folk forstår nok, men de er redde for å bli stemplet som rasister, sier Lian.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks