Hovedinnhold

Polen vil homo-teste Tinky Winky

HOMO-TINKY-WINKY? Han er myk, har dameveske og klunker ut "uh-uh" og "oh dear" og mye mer. Nå har Polens barneombud fått nok av Tinky Winkys femininitet. Foto: AFP PHOTO Timothy A. CLARY
HOMO-TINKY-WINKY? Han er myk, har dameveske og klunker ut "uh-uh" og "oh dear" og mye mer. Nå har Polens barneombud fått nok av Tinky Winkys femininitet. Foto: AFP PHOTO Timothy A. CLARY
Polens barneombud vil få slutt på det hun mener er homoseksuell propaganda i barneprogrammet Teletubbiene. Tinky Winky har nemlig dameveske.

Denne saken handler om:

Barneombudet Ewa Sowinska, som er utnevnt av landets konservative regjering, sier hun vil rådføre seg med psykologer for å finne ut om mistankene hennes stemmer, melder NTB.

Det er den velkjente teletubbien Tinky Winky som har vakt harme hos det polske barneombudet. Teletubbiene er produsert av BBC og er enormt populære blant barn i mange land.

Tinky Winky har dameveske

- Jeg la merke til at Tinky Winky har en dameveske, men jeg var ikke klar over at han var en gutt, sier Sowinska.

Og denne lille vesken til Tinky er et stort problem for Polens barneombud. Men hun tenkte først og fremst på Tinkys anseelse.

- Først trodde jeg at vesken ville være en byrde for denne teletubbien. Senere ble jeg klar over at det kan ha en homoseksuell undertone, fortsetter hun.

Nå skal hun og ekspertene undersøke videre om Tinky Winky med sikkerhet kan forbindes med homoseksualitet.

Underliggende homopropaganda

Også den avdøde amerikanske evangelisten Jerry Falwell sa i sin tid at Tinky Winky muligens var homofil. Han raste mot de spretne figurene og forkastet det han mente var en underliggende homopropaganda.

- Som en kristen føler jeg at å gjøre den homofile livsstilen til en rollemodell ødelegger barns moral, uttrykte han i flere pressemeldinger før han døde.

Han hamret også løs på all bruk av fargen lilla på populære figurer hos barn - for det var homokampens farge. Regnbuefargene er et internasjonalt symbol på homokamp, men det var først og fremst lilla han mente man måtte se etter for å peile ut homopropaganda.

Homofobisk politikk

Den polske regjeringen er blitt kritisert for å føre en homofobisk politikk. Blant annet har utdanningsminister Roman Giertych foreslått at lærere som fremmer en «homoseksuell livsstil» bør få sparken. Han vil også forby «homoagitasjon» på skoler, melder NTB.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks