Hovedinnhold

Kubbesprit på avveie

(VG Nett) Tollvesenet tror halvannet lass med sprit gjemt i uthulede vedkubber allerede er omsatt i Trøndelag.
Tollvesenet tror spriten er solgt på det illegale markedet i Trøndelag, skriver Adresseavisen.

Fire litauiske menn er siktet og varetektsfengslet for grov narkotikaforbrytelse. De er også mistenkt for å ha stått bak den utspekulerte sprit-smuglingen som ble avslørt torsdag.

Trailer med vedlass

Smujglerne hadde boret ut innmaten i tusenvis av vedkubber og gjemt flere tusen flasker sprt.

Ifølge tollvesenet ble 4517 vedkubber uthulet, fylt med spesialflasker med 96 prosent sprit og kjørt med trailer til Norge, skriver Adresseavisen.

2500 liter smuglersprit er beslaglagt under en aksjon i Midtre Gauldal, men tollvesenet tror dette bare er halvparten.

Bare halvparten

- Vi antar det opprinnelig var på rundt 5000 liter. Men resten er nok allerede solgt og er dermed borte, sier toll- og kontrollsjef Per Kristian Rodal til Adresseavisen.

Avisen skriver også at undersøkelser tyder på at det tidligere kan være levert ytterligere et lignende spritlass gjemt i vedkubber til markedet i Trondheim - noe som kan bety at nærmere 8000 liter sprit allerede er omsatt i regionen.

Alarm

Tollvesenet over hele landet er alarmert over vedkubbe-metoden. Det var første gang noen er tatt for å smugle sprit på denne måten.

Smuglerne kjørte traileren med "vedlasset" inn i Norge, men ble avslørt av tollere. Ved nærmeste en tilfeldighet ble det oppdaget at en av vedkubbene skvalpet. Kubbene var tettet igjen med flis og fugemasse og så ut som helt vanlige vedkubber.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks