Hovedinnhold

Valla får motbør fra syv LO-ledere

...men går fortsatt søndagstur med Jens

PÅ GLATTISEN: Statsminister Jens Stoltenberg og LO-leder Gerd-Liv Valla var søndag på en av sine gåturer i marka. Foto: DAG HERBJØRNSRUD/NY TID
PÅ GLATTISEN: Statsminister Jens Stoltenberg og LO-leder Gerd-Liv Valla var søndag på en av sine gåturer i marka. Foto: DAG HERBJØRNSRUD/NY TID
Ut på tur - midt i Yssen-stormen! Her er LO-leder Gerd-Liv Valla og statsminister Jens Stoltenberg på vei til en av sine faste søndagsrunder i Marka, der politiske saker gjerne er samtaletema.

Denne saken handler om:

For LO-sjefen kan komme til å trenge gode råd fra Jens. Nå går en rekke forbundsledere i LO ut og sier at Valla ikke burde gått offentlig ut mot Ingunn Yssen. Det kan bli intern oppvask.

LES OGSÅ:Valla får også støtte

- Slik det nå er blitt, mener jeg det er grunnlag for å diskutere hvordan vi skal håndtere slike saker i fremtiden. Måtte det for Guds skyld ikke skje en gang til, sier leder Morten Øye i LO Stat.

- Burde vært internt

Leder Kjell Bjørndalen i Fellesforbundet sa i DN i går at han ville behandlet saken internt dersom dette var en sak i hans fagforbund.

Leder Hans O. Felix i El- og It-forbundet mener saken bør behandles i LO-sekretariatet.

- Jeg har ikke motforestillinger til det Bjørndalen sier. Det finnes gode og mange dårlige erfaringer med det som har skjedd. Jeg synes vi bør ta en runde i LO-sekretariatet etter hvert, og evaluere det som har skjedd.

Den mektige lederen i LO-tilknyttede Transportarbeiderforbundet, Per Østvold, mener også at LO-leder og arbeidsgiver Gerd-Liv Valla burde ha taklet Yssen-saken internt.

- Jeg er helt enig med Kjell Bjørndalen. Men jeg har ikke lyst til å utdype det, sier Østvold til VG.

Østvold har sans for Bjørndalens holdning.

- Det hadde vært en stor fordel om man hadde holdt dette internt. Jeg har ikke lyst til å gå lenger enn det, sier Østvold.

Forbundsleder Randi Reese i Fellesorganisasjonen for barnevernpedagoger, sosionomer og vernepleiere (FO), sier Yssen-saken burde vært håndtert som personalsak.

- Jeg har aldri opplevd at det å kjøre en personalsak i media har vært en god ting. Det må finnes løsninger internt, og ikke i det offentlige rom, sier Reese.

- I denne saken gikk den ansatte ut med sin versjon, da hun sa opp. Er det ikke da legitimt at Valla får anledning til å svare i det offentlige rom?

- Jeg vil da fortsatt svare at personalsaker ikke hører hjemme i pressen, sier Reese.

Forbundsleder Jarle Molde i Forbund for Ledelse og teknikk er enig med Bjørndalen:

- Personalsaker bør behandles internt. Jeg synes det er uheldig at det er blitt en offentlig sak ut av en personalsak. I FLT ville vi holdt en slik sak internt.

- Også hvis den ansatte hadde gått ut med sterk kritikk i aviser?

- Ja, personalsaker er ikke offentlige.

- Skaper uro

Leder Eli Ljunggren i Hotell- og restaurantarbeiderforbundet sier saken skaper uro.

- Striden mellom Yssen og Valla er en veldig uheldig sak. Og det er en vanskelig sak for hele organisasjonen. Jeg støtter Bjørndalens vurdering av at denne type personalsaker bør behandles internt.

Leder Peter A. Moe, Norges Offisersforbund er i tvil.

- Jeg skjønner Vallas måte å håndtere saken på, men i etterpåklokskapens lys kan det nok være slik at den beste måten ville vært å si at det var en personalsak som bør tas internt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks