Hovedinnhold

Egner videre i VM etter thrillerkamp

Ingrid Egner er klar for annen runde i VM i boksing for kvinner. Søndag slo hun polske Anna Kasprzak med ett poeng etter en thriller av en kamp.

Egner vant 16-15, men seieren satt langt inne, og den norske jenta klarte ikke å få det avgjørende slaget som ga det siste poenget før helt i avslutningen av kampen.

- Jeg synes jeg bokset godt, særlig i de to første rundene og i avslutningen av den tredje og siste runden. Jeg mistet litt fokus i begynnelsen av avslutningsrunden, men klarte heldigvis å ta meg inn igjen, sier Ingrid Egner til NTB etter den tøffe kampen mot ei polsk jente med stor erfaring.

- Hun hadde en ekkel stil og var veldig rask. Derfor ble det tøft, men jeg er videre og er kjempefornøyd med at jeg fikk en så god start på dette mesterskapet, sier Egner, den eneste norske deltakeren i kvinne-VM.

Cecilia Brækhus (63 kg) som også skulle ha deltatt, måtte melde forfall på grunn av en skulderskade. Det gjorde at hun like godt gikk over til å bli profesjonell.

Møter hjemmefavoritten

Ingrid Egner som bokser i 57 kilosklassen, skal opp mot den indiske hjemmefavoritten i sin neste kamp tirsdag. Det blir minst like tøft som åpningskampen, for Egner har møtt denne indiske bokseren en gang tidligere, og da ble det nederlag, men det har på ingen måte skremt den norske VM-favoritten.

- Forrige gang jeg møtte henne var jeg ikke i min beste form. Jeg var akkurat kommet tilbake etter skade og synes jeg bokset dårlig. Det eneste jeg tenkte på etter tapet var å få revansj, og det får jeg muligheten til nå, sier Egner søndag.

- Det blir tøft, men jeg bare MÅ vinne, sier Oslo-jenta til NTB.

Landslagstrener Martin Kitel er svært fornøyd med innsatsen så langt.

- Ingrid Egner er i sitt livs form, og hun gjorde en flott kamp mot polske Anna Kasprzak. Hun lå under med ett poeng etter den første runden - snudde kampen og ledet med tre etter at annen runde var over.

- Så gjorde hun det litt vanskelig for seg med en svak start på den tredje runden, men hun kom seg mot slutten, men du verden så spennende det ble. 30 sekunder før slutt sto det uavgjort, men Ingrid skjerpet seg og fikk inn det avgjørende slaget helt på slutten. Dermed var seieren sikret med ett poeng, sier landslagstrener Kitel til NTB.

- Nå gleder vi oss til fortsettelsen etter denne fine VM-starten, legger Kitel til.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Kampsport

Se neste 5 fra Kampsport