Hovedinnhold

Dart-kjempen kollapset

Rett før dartkongen Andy Fordham (44) skulle ut i sin første VM-kamp kollapset kjempen på 165 kilo og ble i all hast fraktet til sykehus.
GIKK I BAKKEN: Andy Fordham kollapset under et mestermøte med Phil Taylor for to år siden. Denne uken gikk den tidligere verdensmesteren i bakken igjen. Foto: EPA
GIKK I BAKKEN: Andy Fordham kollapset under et mestermøte med Phil Taylor for to år siden. Denne uken gikk den tidligere verdensmesteren i bakken igjen. Foto: EPA

Kjempen, med tilnavnet The Viking, er kjent som en mann med noe utradisjonelle vaner. Han har et meget høyt alkoholforbruk, og har ved flere anledninger uttalt at oppladningen til kampene består av 20 øl. I tillegg dytter han gjerne i seg seks biff- og nyrepaier.

For to år siden gikk han i bakken under en storkamp mot Phil Taylor, og denne uken kollapset Fordham igjen. Rett før han skulle ut på podiet og kaste mot australske Simon Whitlock i VM i Englandsviktet beina under ham, og Fordham ble kjørt til sykehus.

Alvorlig infeksjon

- Jeg vet mange mener han er overvektig og drikker for mye, men jeg vet ikke om hans illebefinnende kan relateres til dette, sier Fordhams kone Jenny.

For å få fraktet den 165 kilo tunge kjempen ut til ambulansen måtte noen fra BBCs mannskap på stedet hjelpe til å bære båren.
Ved sykehuset ble det fastslått at Fordham lider av en alvorlig infeksjon i brystet. Ifølge legene er han på bedringens vei, og kona tror Fordham er ute av sykehuset snart.

- Dersom han slipper ut denne uken tror jeg han vil ønske å dra innom mesterskapet for å hilse på, sier Jenny Fordham til BBC.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport