Hovedinnhold

17-åring rømte fra avhør

RØMTE: En 17 år gammel gutt hoppet ut av tredje etasje fra Fredrikstad politistasjon under et avhør onsdag. Foto: Gisle Oddstad
RØMTE: En 17 år gammel gutt hoppet ut av tredje etasje fra Fredrikstad politistasjon under et avhør onsdag. Foto: Gisle Oddstad
(VG Nett) 17-åringen ba om et glass vann og hoppet ut fra tredje etasje på politistasjonen da han skulle avhøres.

Den 17 år gamle Rådegutten er siktet blant annet for volds- og vinningsforbrytelser. Han ble pågrepet tirsdag, og skulle onsdag avhøres på Fredrikstad politistasjon. 17-åringen er sporløst forsvunnet etter at han hoppet ut av vinduet.

- Han må ha klatret på noen avsatser, ellers ville han skadet seg alvorlig. Men det er jo en ung spretten gutt. Noen er svært oppfinnsomme når det gjelder å komme seg unna politiet, sier operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Trond Puck, til VG Nett.

- Gjenganger

Puck opplyser at gutten er en gjenganger som har vært på rømmen i lengre tid.

- Han rømte rett og slett fra oss. Han er en gjenganger som har rømt fra barnevernsinstitusjonen han bor på gjentatte ganger. Han har vært på rømmen i lengre tid. Vi leter litt etter ham, men har ingen storstilt aksjon, sier han.

Ifølge f-b.no skulle 17-åringen etter planen fremstilles for varetektsfengsling torsdag.

Ba om vann

Gutten satt i avhør i forkant av det planlagte fengslingsmøtet da han åpnet et vindu og klatret tre etasjer ned på gateplan.

- Han ba om å få vann. Da etterforskeren forlot rommet for å hente noe å drikke til ham, så han sitt snitt til å åpne vinduet og hoppe ut, opplyser Bjørn Holmefjord, leder av etterforskningsseksjonen ved Fredrikstad politistasjon, til Fredriksstad Blads nettutgave.

Etterlyst

Holmefjord kjenner ikke til hvor langt det er ned til bakken fra vinduet 17-åringen hoppet ut av.

- Men jeg ville ikke ha hoppet etter, sier han.

17-åringen har nå status som etterlyst. Gutten har gjentatte ganger rømt fra en barnevernsinstitusjon, der han skulle sone en betinget dom fra i fjor høst.
Politiet leter etter gutten, uten å finne ham.

- Men jeg regner med at vi treffer på ham før eller siden, sier Holmefjord.

Politiet vurderer ikke gutten som farlig.

- Redde vitner

De fleste forholdene 17-åringen er siktet for har funnet sted i Fredrikstad- og Sarpsborgområdet, men gutten er også mistenkt for et tyveri i Moss.

Etter pågripelsen ønsket politiet at han skulle varetektsfengsles på grunn av faren for bevisforspillelse og gjentakelse.

- Flere av vitnene kan være redde, og vi frykter at han kan påvirke dem til ikke å snakke, sier politijurist i Østfold politidistrikt, Nanna Aaby, til Fredrikstad Blad.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks