Hovedinnhold

Far og onkel siktet for frihetsberøvelse av kvinne (21)

Kvinnen fryktet tvangsekteskap

(VG Nett) To menn på 46 og 32 år er siktet for frihetsberøvelse av en 21 år gammel Oslo-kvinne som fryktet de ville tvangsgifte henne.

Politiet pågrep de to like etter midnatt natt til lørdag. De er begge norske statsborgere, men har etnisk bakgrunn fra Marokko.
- De er foreløpig siktet for frihetsberøvelse. De sitter i avhør nå, sier etterforskningsleder John Rune Lande ved Grønland politistasjon til VG Nett.

Les også: Pågrep far og onkel for mulig tvangsgifting

- Ble holdt fanget i leilighet

Det var kvinnen selv som varslet politiet etter at de hadde holdt henne under oppsyn og utvist det hun mener var truende atferd.

- Grunnlaget for siktelsen er det at hun hevder seg holdt igjen i en leilighet. Det er dette vi prøver å få klarhet i nå, sier Lande.

Fryktet kidnapping

Politiet har foreløpig ingen vitner i saken, men utelukker ikke at andre i familien kan sitte på informasjon.

Ifølge operasjonsleder Even Jørstad ved Oslo politidistrikt fryktet kvinnen at hun ville bli tatt med ut av landet for å bli giftet bort.

- Hun var redd for at de skulle kidnappe henne for å gjennomføre dette. Det foreligger trusler som tyder på at det kunne skje, sier Jørstad.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks