Hovedinnhold

Hørte imamen advare mot vestlige verdier

GIGANTISK: Jens Stoltenberg besøkte Mesjid Istiqlall-moskéen i Jakarta under fredagsbønnen. Foto: SCANPIX
GIGANTISK: Jens Stoltenberg besøkte Mesjid Istiqlall-moskéen i Jakarta under fredagsbønnen. Foto: SCANPIX
JAKARTA (VG Nett) Med Jens Stoltenberg og en stor norsk delegasjon på galleriet, advarte imamen mot vestlige verdier i sin fredagspreken.

Denne saken handler om:

Jens Stoltenberg avsluttet i dag sitt Asia-besøk i den gigantiske Mesjid Istiqlall-moskéen i Jakarta, en av Asias største moskéer. Under sin preken advarte imamen mot vestlige verdier.

-Vi bør ikke bare være interessert i å lære samfunnsutviklingsideer introdusert av vesten gjennom deres sosiologiteori som ikke tror på noen Gud, noen religion, sa imamen, professor Didin Hafidhuddin som også angrep det han kaller individuell intellektualisme.

RESPEKT: Statsminister Jens Stoltenbergs kone Ingrid Schulerud dekket til hodet slik skikken krever i moskéen. Foto: SCANPIX
RESPEKT: Statsminister Jens Stoltenbergs kone Ingrid Schulerud dekket til hodet slik skikken krever i moskéen. Foto: SCANPIX

-Jeg oppfatter ikke talen som en advarsel mot vesten. Mangfold og toleranse handler også om å akseptere det man er uenig i. Det viktige med Indonesia er at det representerer mangfold og toleranse i forhold til det fundamentalistiske islam vi ser vokser frem andre steder, svarer Jens Stoltenberg når han blir spurt om hvordan han reagerte på talen.

Stoltenberg er opptatt av å få frem at det er viktig å støtte opp under moderat islam.

Imamen trakk også frem fordelingspolitikken og sa at gapet mellom fattige og rike er for stort.

- Et velferdssamfunn skal dekke folks behov for mat, klær, bolig, utdanning og helse. Dette må bli sikret gjennom kollektivt ansvar av regjeringen og samfunnet, for å unngå sult og økende sosiale forskjeller, sa Didin Hafidhuddin.

- Talen var et sterkt forsvar for fellesløsninger, fordelingspolitikk og det spleiselaget vi i Norge kaller velferdssamfunnet, sier Stoltenberg før han reiser på påskeferie etter en uke i Indonesia og Kina.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks