Hovedinnhold

Vil ha Norge også i 2008

Rallytopp: - Kostnadskutt taler for Norge

NORGESVENN: David Richards er hovedaksjonær i Prodrive, selskapet som drifter Subaarus VM-satsning. Foto: Ole Kristian Strøm, VG
NORGESVENN: David Richards er hovedaksjonær i Prodrive, selskapet som drifter Subaarus VM-satsning. Foto: Ole Kristian Strøm, VG
VALENCE (VG) Rallysirkusets mektigste mann, David Richards, mener at Norge bør få VM-runde også i 2008.

Dette er stikk i strid med de signaler som foreløpig har kommet til Rally Norway-arrangørene.

- Jeg synes at Norge bør på terminlisten også for 2008. Det koster veldig lite ekstra å ha med Norge helgen etter VM-runden i Sverige. Derfor synes jeg vi bør kjøre i Norge også neste år, sier Richards til VG.

Tett på nett onsdag:
Send inn spørsmål til Sebastien Loeb!

Selv om det formelt sett er FIA (det internasjonale bilsportforbundet) som tar avgjørelsen om hvilke steder som skal få VM-runder, får mektige David Richards det gjerne som han vil. Og nå vil han altså ha Rally Norway også i 2008.

- Jeg er sikker på at vi kommer til å få et supert rally i Norge neste uke, og for teamene er logistikken her i Skandinavia en drøm: to VM-runder med bare noen timers kjøretur mellom. Det er veldig fornuftig kostnadsmessig.

Vil kutte utgifter

David Richards er hovedaksjonær i selskapet som drifter Petter Solbergs Subaru-team, Prodrive.

Han har også fortsatt 30-35 prosent eierandel i ISC, selskapet som har de kommersielle rettighetene til hele rally-VM. Han solgte seg ned i dette selskapet i høst.

Rallyteamene vil gjerne kutte kostnadene, samtidig som FIA ønsker flest mulig VM-runder. Disse to interessene sammenfaller når det gjelder å arrangere Rally Norway helgen etter Swedish Rally også neste år.

- Konkurransen på TV-kanalene er heller ikke så stor i februar.

To spektakulære VM-rally er derfor veldig bra på denne tiden, sier Richards.

Rally Norway-sjefen Even Wiger tar uttalelsene fra David Richards med fatning.

- Vi skal gjøre så godt vi kan neste uke, men det er ingen grunn til å tro at det blir noe Rally Norway i 2008. Vi regner ikke med det.

En annen mektig skikkelse i rally-VM, Ford-sjefen Malcolm Wilson, vil foreløpig ikke si noe til VG om sin mening om norsk VM-rally i 2008.

- Dessverre var jeg ikke til stede på kandidatløpet i 2006, derfor blir det feil å si noe før Rally Norway 2007 er avviklet, sier Wilson til VG gjennom sin pressetalskvinne.

Det var i oktober at Rally Norway fikk beskjed om at det ikke blir noen VM-runde i Norge i 2008.

Det skyldtes at FIA ville teste flere VM-kandidater. Det betydde at nykommerne i 2007, Norge, Portugal og Irland, måtte ut av terminlisten i 2008.

FIAs styre fastsatte da 15 av de 16 VM-rundene for 2008. Jordan kom inn som ny arrangør i 2008, mens Sør-Afrika, Kypros og Polen skulle kjempe om den 16. og siste runden.

- Jeg tror ikke den terminlisten er endelig, sier David Richards.

FIA skal ta den endelige avgjørelsen om neste års VM-runder til sommeren.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport