Hovedinnhold

Da jentene begynte å synge Brann-sanger, ble det bråk...

SÅ DET HELE: Bartender Audun Skoglund ved Belfry pub så episoden da 25 Vålerenga-supportene yppet til bråk med politiet. Foto: Andreas Fosse
SÅ DET HELE: Bartender Audun Skoglund ved Belfry pub så episoden da 25 Vålerenga-supportene yppet til bråk med politiet. Foto: Andreas Fosse
(VG Nett) 25 Vålerenga-supportere havnet i slagsmål på Belfry pub i Lille Grensen i Oslo natt til lørdag. Det hele startet med ordene «byen er Bergen, og laget er Brann».

I morgen er det avspark i den norske eliteserien i fotball, og at visse supportere er svært så betente overfor andre supportere, fikk klientellet på Belfry pub oppleve i går.

Les alt om eliteserien her!

Casualssupportere

- Det var noen casualssupportere som laget bråk. En del løp fra stedet da vi kom, og andre viste vi bort. Vi måtte bruke pepperspray på en av supporterne, og en person ble pågrepet, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad ved Oslo politidistrikt til VG Nett.

Supportene som løp fra stedet, forsvant i folkemengden på Karl Johan, og politiet så det som lite hensiktsmessig å løpe etter dem.

Politiet sendte fem politibiler til puben da de fikk melding om bråket.

Casualssupportere er kjent for å reise på fotballkamper egentlig bare for å lage bråk. Fenomenet er velkjent i England, men det finnes også miljøer i Oslo.

- Begynte å bråke med jentene

Bartender Audun Skoglund jobbet på Belfry natt til lørdag.

- Et par, tre Vålerenga-supportere gikk utenfor, og da et par jenter begynte å synge Brann-sanger til dem, reagerte supportene, sier Skoglund til VG Nett.

Supporterne begynte å krangle med jentene, og da noen gutter sto opp for jentene, ble det bråk.

- Vi klarte etter hvert å roe ned gemyttene, sier Skoglund.

- Slåss med politiet

Men da politiet noen minutter senere kom til stedet, var supporterne igjen lystne på bråk.

- Flere begynte å slåss med politet, sier Skoglund.

Bartenderen sier at han aldri før har opplevd noe lignende.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks