Hovedinnhold

Morder på flukt med 2 år gammelt barn

(VG Nett) En 26 år gammel svensk kvinne, som er dømt for et brutalt mord på sin egen bestemor, er nå på flukt med et kidnappet barn.

Denne saken handler om:

For seks år tilbake knivstakk den svenske kvinnen sin egen bestemor (54) til døde i Gøteborg, Sverige. Det viste seg da at hun var alvorlig psykisk forstyrret og ble derfor dømt til rettpsykiatrisk omsorg.

Onsdag klarte hun å rømme med sin to år gamle datter, som hun kidnappet fra barnets fosterforeldre, skriver den svenske avisen Aftonbladet.

Svenske myndigheter frykter nå at det verste kan skje, med tanke på hennes ustabile sinnstilstand. Politiet mistenker at hun kan ha flyktet til utlandet, og har derfor utstedt en internasjonal etterlysning for å bringe henne tilbake til sykehuset.

- Vi er urolige for barnet. Derfor har vi gått ut med en internasjonal etterlysning slik at hun ikke skal kunne forlate Sverige, sier Anders Arvidsson, vakthavende ved politiet i Katrineholmen, Sverige til Aftonbladet.


Forsvant med mannlig bekjent

Det to år gamle barnet hadde nylig blitt plassert i et fosterhjem. Det var da fosterforeldrene hadde med seg datteren til sykehuset for å besøke den unge kvinnen, at hun skal ha kidnappet barnet og stukket av i en bil sammen med «en mannlig bekjent», skriver Aftonbladet.

Fosterforeldrene hadde inntrykk av at mannen var en av de ansatte ved sykehuset.

Dette er ikke første gang den svenske kvinnen har rømt fra sykehuset. I 2003 forsvant hun i syv måneder etter å ha blitt løslatt på permisjon, og returnerte ikke tilbake før politiet hadde funnet henne.

Det var i løpet av denne perioden at hun ble gravid med sitt barn, som hun fødte i 2004. Faren er fremdeles ukjent.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks