Hovedinnhold

- Jesus gikk på isen, ikke vannet

Ifølge Det nye testamentet gikk Jesus på vannet, men en professor i Florida lanserer nå en noe mindre mirakuløs forklaring på dette. Han tror Jesus gikk på isen.

Denne saken handler om:

Doron Nof er professor i oseanografi ved Florida State University, og bygger sin teori på gammel statistikk over vær og vannforhold i regionen.

På bakgrunn av dette mener Nof å kunne fastslå at det var betydelig kaldere i området for mellom 1.500 og 2.600 år siden, med andre ord da Jesus skal ha levd der.

Mulig forklaring

Så kaldt tror professoren at det var, at det la seg is på
vestsiden av Genesaretsjøen der Jesus angivelig var ute og gikk. Og gå på is kan som kjent de fleste av oss gå.
Nof lanserer sin teori i siste utgave av Journal of Paleolimnology, og er nøye med å understreke at det dreier seg om «en mulig forklaring» på hvordan historien om Jesus' spasertur oppsto.

- Om du spør meg om jeg tror at noen gikk på vannet, så er svaret nei. Ikke vet jeg, men kanskje noen var ute og gikk på isen. Jeg tror nok at det har sin naturlige forklaring, sier Nof.

Også tidligere har professoren skapt bølger med sine forsøk på å finne vitenskapelige forklaringer på Bibelens mirakler.

På begynnelsen av 1990-tallet lanserte han en mulig forklaring på hvordan det gikk til da Moses angivelig delte Rødehavet for å lede sitt folk tørrskodd over.

Hatbrev

Også den gang analyserte Nof gammel statistikk over vær og vannforhold, og analyserte seg fram til at vannstand, vind- og strømforhold kunne gi en naturlig forklaring på hvordan historien oppsto.

Reaksjonene fra religiøst hold uteble ikke, og teorien om Jesus' spasertur på isen har alt ført til nye hatbrev.

- De spør om jeg vil forsøke å forklare oppstandelsen neste gang, sier professor Nof.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks