Hovedinnhold

Familien siktet for tvangsekteskap

AKSJONERTE: Politiet aksjonerte mot flere ulike adresser i Oslo søndag kveld, blant annet her på Lindeberg. Foto: Mona Bristøl
AKSJONERTE: Politiet aksjonerte mot flere ulike adresser i Oslo søndag kveld, blant annet her på Lindeberg. Foto: Mona Bristøl
(VG Nett) Moren, faren, onkelen og den eldste broren til søskenparet, som skal ha blitt bortført, er siktet for frihetsberøvelse og for brudd på loven om tvangsekteskap.

Det norsk-pakistanske søskenparet ble natt til mandag hentet ut av en leilighet på Lindeberg i Oslo i en bevæpnet politiaksjon som varte i over fem timer. Samtidig ble de fire familiemedlemmene pågrepet, og siktet for frihetsberøvelse.

Da fengslingsmøtet startet i Oslo tingrett i dag ble det opplyst om at alle sammen er siktet for brudd på Straffelovens paragraf 222, andre ledd, som omhandler det å true noen til å inngå ekteskap.

Les også:Fryktet tvangsekteskap

Vold og trusler

De er også siktet for frihetsberøvelse, vold og trusler.

Det ble deretter avgjort at fengslingsmøtet skal gå for lukkede dører etter begjæring fra aktor som mener det er fare for bevisforspillelse.

Ifølge dagens VG skal barnevernet ha fryktet tvangsekteskap og flyttet derfor den 19 år gamle jenta og hennes 16 år gamle bror til et beredskapshjem. Da søskenparet ikke kom tilbake etter et møte med familiemedlemmer søndag, ble det slått full alarm.

Dagbladet skriver i dag at det skal foreligge en anmeldelse for vold og trusler mot 19-åringen, knyttet til et ekteskap hun inngikk i desember 2006.

Alvorlig sak

Selv forklarte de to tenåringene i avhør i går at de ikke ble holdt mot deres egen vilje.

I hele går var politiet svært sparsomme opplysninger i saken. Også i dag, ønsker stasjonssjef Svein Erik Olsen, ved Stovner politistasjon, å holde kortene tett til brystet.

- Det jeg kan si er at de fire vil bli fremstilt for varetektsfengsling. Det er far, mor, den eldste broren og onkel, sier Olsen.

Han opplyser at politiet ikke vil si mer av hensyn til bevis i saken.

- Dette er en svært vanskelig sak. Av hensyn til taushetsplikten og mine klienter ønsker jeg ikke si noe som helst, sa advokat Berit Jagmann, som bistår de to tenåringene til VG i går kveld.

Hun opplyser i dag til VG Nett at hun ikke er informert om innholdet i siktelsen, og har derfor heller ikke har snakket om dem med sine klienter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks