Hovedinnhold

Hareide om skandalen i Parken:

- Føler dommeren mistet litt hodet

SJOKKET: Dommer Herbert Fandel (t.v.) får hjelp av Michael Gravgaard mot den voldelige danske supporteren som ødela lørdagens kamp. Foto: EPA
SJOKKET: Dommer Herbert Fandel (t.v.) får hjelp av Michael Gravgaard mot den voldelige danske supporteren som ødela lørdagens kamp. Foto: EPA
Åge Hareide synes det er fryktelig synd for dansk fotball at dommeren besluttet å stoppe det dramatiske oppgjøret mot Sverige.

Denne saken handler om:

Les også:
Skandalesupporteren løslatt

Danmark hadde tatt igjen svenskenes 3-0-ledelse da de fikk straffe og rødt kort mot seg fordi Christian Poulsen slo Markus Rosenberg i magen i det 90. spilleminutt.

Da klikket det fullstendig for en dansk supporter som tok seg inn på banen og slo etter dommer Herbert Fandel. Tyskeren svarte med å stoppe kampen.

- Selv om dommeren blir truffet, synes jeg han skulle latt spillet gå videre. Parken er full, dette ble synd for dansk fotball. Det er utrolig synd at kampen skal blåses av. Svensken kunne jo brent straffen, sier Hareide til fvn.no

Hver eneste fotballinteresserte danske er rystet dagen etter skandalekampen som sende Danmark ut av kampen om en plass i neste års EM ettersom Sverige ble dømt til vinnere av kampen med 3-0.

- Jeg føler dommeren mistet litt hodet, sier Hareide.

Han advarer de som eventuelt skulle ha planer om å gjøre det samme stuntet som den 29 år gamle dansken på Ullevaal stadion:

- Jeg ville sannsynligvis fotfulgt ham resten av livet. Det er ikke noe jeg anbefaler noen å gjøre.

Dommeren: - Jeg var sjokkert

Men dommer Fandel var aldri i tvil om at kampen ikke kunne bli spilt ferdig etter at han ble angrepet ute på gressteppet.

PÅ VIFS ØNSKELISTE: Åge Hareide. Foto: Scanpix
PÅ VIFS ØNSKELISTE: Åge Hareide. Foto: Scanpix

- Jeg var overrasket og sjokkert, men så ble det klart for meg at jeg måtte avbryte kampen. Vi må statuere et eksempel som sier klart ifra at vold fra spillere og tilskuere ikke er akseptabelt, sier dommeren ifølge Ritzau.

Han berømmer den danske leieren som behandlet ham fair til tross for at de tapte kampen 0-3 som følge av beslutningen.

- Også Morten Olsen (Danmarks landslagstrener) kom bort til meg og unnskyldte episoden, forteller Fandel.

Det er usikkert når UEFA tar en endelig avgjørelse om hvilken straff det danske fotballforbundet kan vente seg etter skandalen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball