Hovedinnhold

En smertelig spillopplevelse

(VG Nett) To tyske designere har laget en spillemaskin hvor taperen blir utsatt for sviende varme, piskeslag og elektriske sjokk. Navnet på maskinen? Painstation, selvfølgelig.

Denne saken handler om:

Tidligere i vinter advarte britiske leger mot at vibrerende håndkontroller til spillemaskiner kan føre til skader i hånden til spilleren. Hvis de hadde hørt om oppfinnelsen til Tilman Reiff og Voker Morawe, ville de nok ha satt kaffen i vrangstrupen.

De to tyske designerne har nemlig laget en spillemaskin som påfører taperen elektriske sjokk, sviende varme og piskeslag på hånden.

Blodige hender

- Når du spiller mot en venn med mennesker som heier på sidelinjen, er det veldig vanskelig å kaste inn håndkleet uten at du har gjennomført en god kamp. Jeg har sett folk forlate bordet med blodige hender og veldig rå hud fordi de ikke vil gi seg foran et publikum, sier Reiff til Wired News.

Reiff og Morawe, begge tidligere elever ved Akademiet for media-kunst i Köln, har kalt oppfinnelsen sin Painstation, et ordspill på den noe mindre skadelige PlayStation.

Painstation er et arkadespill basert på gode gamle Pong, hvor to spillere står på hver sin side av et bord og spiller et enkelt tennisspill. En ball styres frem og tilbake på skjermen, og hvis man ikke klarer å slå ballen tilbake er det bare å stålsette seg.

Sensorer

Ballen vil treffe et av flere symboler for forskjellige former for smerte, fra brennende varme til elektriske støt, og påføre spilleren fysisk smerte ved hjelp av sensorer i bordet han eller hun har håndflaten på.

- Enten elsker folk maskinen, eller så hater de den. De som ikke har noe imot litt smerte synes som regel den er ekstremt vanedannende, sier Reiff.

Varsler søksmål

Painstation vil neppe bli produsert for vanlige forbrukere, og er mer enn noe annet ment som et kunstprosjekt og en kommentar til spillindustrien.

Sony har allikevel varslet om søksmål mot de to designerne fordi de har kopiert PlayStation-logoen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill