Hovedinnhold

- Aulie har brukt NRK

NRK P3 ønsker ikke å spekulere i Aulies intensjoner

(VG Nett) Lederen i Kringkastingsrådet, Kjellaug Nakkim, holder ikke P3-Mina ansvarlig for at Marianne Aulie navnga to påståtte sex-overgripere på direkten.

Denne saken handler om:

MYE OPPMERKSOMHET: Billedkunstneren Marianne Aulie får mye oppmerksomhet etter overgrepanklager, men det trenger ikke gi henne mer suksesss, mener PR-eksperter . Foto:
MYE OPPMERKSOMHET: Billedkunstneren Marianne Aulie får mye oppmerksomhet etter overgrepanklager, men det trenger ikke gi henne mer suksesss, mener PR-eksperter . Foto:

Derimot mener Kjellaug Nakkim at billedkunstneren Marianne Aulie har brukt NRK.

Det var under et direktesendt intervju med Mina Hadjian på P3 i går at Aulie plutselig navnga to kjente menn hun mener forgrep seg seksuelt på henne for 14 år siden og forsøkte å voldta henne.

Les om radiosjokket her

Begge kjendisene slår tilbake - les saken

Omstridt radiovert

Kjellaug Nakkim og Kringkastingsrådeet har flere ganger tidligere vært skeptiske mot Mina, som er kjent for sine kontroversielle utspill på direkten. Radioverten har gjentatte ganger blitt kalt inn på teppet. Men i denne saken klandrer ikke Nakkim Mina.

- På direktesendinger kan man ikke gardere seg 100 prosent mot slike hendelser. I denne sammenhengen var ikke uttalelsen journalistens ansvar. Det var tydelig at Mina ble sjokkert. Marianne Aulie har brukt NRK, konkluderer lederen for Kringastingsrådet overfor VG Nett.

Føler seg ikke brukt

Tone Donald, redaksjonssjef i P3, ønsker ikke å spekulere i om Aulie bevisst har brukt NRK.

- Om vi er blitt brukt, er et hypotetisk spørsmål. Hadde Aulie snakket med VG, så hadde VG hatt sjansen til å fjerne navnene. Her gikk det ut på direkten, så vi hadde ikke mulighet. Hvis Aulie hadde som intensjon å si navnene, kunne hun gjort det i hvilken som helst direktesending, sier Donald til VG Nett. Men vi beklager at hun valgte NRK P3 til å fremme saken slik hun gjorde.

- Burde snakket med mennene

- Det som er synd, er at Aulie ikke snakket med de to det gjelder i stedet for å ta opp saken med P3s lyttere, sier redaksjonssjefen.

RADIOVERT: Mina Hadjian. Foto: Øyvind Nordahl Næss
RADIOVERT: Mina Hadjian. Foto: Øyvind Nordahl Næss

Les også:Aulie: - Dette er kvinnekamp

Er dette kvinnekamp? Diskuter på VG Nett!

Navnene på nettet

P3 fjernet intervjuet fra nettradioen kort tid etter at det hadde gått på lufta. Det siste døgnet har imidlertid navnene på begge mennene blitt presentert på ulike nettsteder. VG Nett har det siste døgnet utestengt over 20 debattanter fra diskusjonsforumet fordi de har navngitt mennene.

De to kjendisene har via sine advokater benektet Aulies påstander.

- Uten kontroll

P3-sjefen forklarer at de vurderer å få fjernet enkelte av innslagene, men hun frykter det kan være fånyttes.

- Når ting først har havnet på nettet, så har man tapt kontrollen over informasjonen. Jeg vet ikke hvordan vi skal klare å stanse dette, men det kan bli en diskusjon internt hos oss, sier Donald.

LEDER I KRINGKASTINGSRÅDET: Kjellaug Nakkim. Foto: VG
LEDER I KRINGKASTINGSRÅDET: Kjellaug Nakkim. Foto: VG

- Kunne taklet det bedre

Lederen i Kringkastingsrådet sier til VG Nett at om det er noe NRK kunne gjort annerledes, så er det eventuelt å trene opp journalistene til om mulig å takle slike situasjoner som dette bedre enn det Mina gjorde.

- Når en uttalelse som dette først er servert, så kunne kanskje reporteren beklage, si at dette står for Aulies egen regning eller noe lignende. Mina hørtes ut som hun ble tatt såpass på senga at hun ikke klarte å takle det på en annen måte enn å sette på en sang. NRK kan eventuelt lære sine ansatte til å bøte på en skade, mener Nakkim.

Kringkastingsrådet har ikke mottatt noen klager på intervjuet.

- Vi kommer ikke til å foreta oss noe før vi evenetuelt får det, sier Nakkim til VG Nett.

Fornøyd med Mina

P3e-sjefen mener imidlertid at Mina løste saken på en «forbilledlig måte».

- Jeg er fornøyd med hvordan Mina taklet dette. Hadde hun sagt noe, og på den måten kastet seg ut i situasjonen, så kunne det gjort ytterligere skade, sier Donald.

- Er det grunn til å tro at Mina kan ha kjent til at uttalelsen skulle komme?

- Jeg har ingen grunn til å betvile at Mina ble like overrasket som lytterne, sier Donald til VG Nett.

Les også:Aulie kan risikere fengselsstraff

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys