Hovedinnhold

Gift med UDI-kvinne - får trolig bli

Den narkodømte marokkaneren (37) forsøkte å bløffe seg til opphold i Norge, og er blitt utvist to ganger. Nå han har giftet seg med en kvinne i UDI, og er tilbake i landet.

Av: LARS HÅKON GRØNNING, ØYSTEIN MILLI, TOM BAKKELI og HANS CHR. HANSSON
I midten av mai søkte marokkaneren om familiegjenforening med sin kone som er ansatt i Utlendingsdirektoratet (UDI).

Nylig ble hun kalt inn på teppet og måtte forklare seg for sine overordnede i UDI, etter at de mottok informasjon om ekteskapet.

- Det er åpenbart noen som ikke tåler å se meg lykkelig, og forsøker å sverte meg. Jeg lukter at det ligger et sjalusimotiv bak dette, sier kvinnen til VG.

Tidligere har samme kvinne vært gift med en annen marokkaner, som også fikk opphold i Norge etter familiegjenforening med henne.

31. august 2004 søkte hennes nåværende ektemann for første gang asyl i Norge.

Han hadde da ingen identifikasjonspapirer med seg, og forklarte norske myndigheter at han var statsløs palestiner.

Fingeravtrykkene avslørte derimot at han var registrert som asylsøker i Tyskland, og han innrømmet at han egentlig kom fra Marokko.

Etter å ha fått endelig avslag på sin søknad om opphold, forsvant marokkaneren fra asylmottaket han bodde på.

Deretter bodde han på en ukjent adresse i Oslo, før han ble pågrepet etter at han ved to anledninger forsøkte å selge hasj til polititjenestemenn.

For disse forholdene ble han dømt til fengsel i 45 dager.

Jobber i vikariat

16. desember 2004 ble han for første gang uttransportert fra Norge, og fikk da innreiseforbud i to år. Men bare etter tre uker var han på nytt i Norge, og ble pågrepet og sendt tilbake til Tyskland.

- Han er en lidenskapelig mann, og orket ikke være borte fra meg, sier kvinnen til VG.

Kort tid etter dette giftet han seg med kvinnen som nå arbeider i UDI.

I utgangspunktet ble mannen utvist fra Norge i fem år, men etter det VG kjenner til ble utvisningstiden satt ned til to år av Utlendingsnemnda.

- Den aktuelle kvinnen har et vikariat som konsulent hos oss siden april. Hun jobber med saksforberedende arbeid, og ikke med saksbehandling i enkeltsaker, sier kommunikasjonsdirektør Agnar Kaarbø i UDI.

- Vi ble gjort kjent med dette forholdet, og tok saken opp ved å snakke med vedkommende. Dette for å få klarlagt de faktiske forhold. De opplysninger UDI sitter inne med nå i forhold til denne saken, gir ikke grunnlag for ytterligere oppfølging i forhold til den ansatte, sier Kaarbø.

Gift tre år

Det er lite som tyder på at marokkanerens forsøk på å bløffe seg til opphold i Norge i 2004, vil få negative konsekvenser for hans søknad om familiegjenforening.

Kaarbø presiserer at han ikke kan kommentere detaljer i enkeltsaker som er under behandling, men sier dette om regelverket:

- På generelt grunnlag kan jeg si at et tidligere utvisningsvedtak ikke vil hindre en person i å få familiegjenforening dersom de andre vilkårene er til stede. Når noen har sonet ferdig, starter de med blanke ark, sier Kaarbø.

Kvinnen selv sier til VG at hun ikke orker tanken på å skulle skilles fra sin ektemann.

- Vi har vært gift i tre år, og kjærligheten blomstrer fortsatt. Vi går rundt og kysser og klemmer, og har det veldig fint, sier kvinnen til VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks