Hovedinnhold

Skandalesupporteren løslatt

29-åringen erklærer seg «ikke skyldig» i voldsbruk

ANGREP DOMMEREN: En dansk tilskuer prøver å slå til dommer Herbert Fandel mens Michael Gravgaard bryter mellom for å stoppe angrepet. Skandalen skjedde etter at Fandel tildelte Sverige et korrekt straffespark i sluttminuttene mot Danmark. Foto: Scanpix
ANGREP DOMMEREN: En dansk tilskuer prøver å slå til dommer Herbert Fandel mens Michael Gravgaard bryter mellom for å stoppe angrepet. Skandalen skjedde etter at Fandel tildelte Sverige et korrekt straffespark i sluttminuttene mot Danmark. Foto: Scanpix
Den 29 år gamle supporteren som angrep dommeren i Parken i går kveld, hadde drukket opp mot 20 øl før han stormet banen. I formiddag ble han løslatt av politiet.

I avhør hos politiet sa dansken i dag at han husker utvisningen av Christian Poulsen og at han løp inn på banen. Deretter husker han ingenting - før landslagsspilleren Michael Gravgaard står foran ham og roper.

Supporteren gir uttrykk for at han angrer på det han gjorde. Likevel erklærer han seg ikke skyldig i påstanden om voldsbruk, siden han ikke husker episoden.

Overfor politiet har 29-åringen sagt at han hadde drukket 15-20 øl forut for stormingen av banen.

Aktor vil fengsle mannen i tre måneder, men dommeren avviste dette som urealistisk under dagens fengslingsmøte i København.

Siden gjentakelsesfaren er liten, valgte dommeren heller ikke å varetektsfengsle skandalesupporteren i påvente av en dom, slik påtalemyndigheten ønsket.

Jon Dahl Tomasson:
- Hva i f... gjorde han der?

Dommeren: - Ble sjokkert

Det var bare minutter igjen å spille av gårsdagens oppgjør i Parken da kamplederen ga Christian Poulsen et korrekt rødt kort. Samtidig fikk Sverige straffespark på stillingen 3-3.

Christian Poulsen:
- Det klikket for meg

Da rant det over for flere danske supportere. De stormet banen,

FORANLEDNINGEN: Herbert Fandel gir rødt kort til danske Christian Poulsen. Foto: Scanpix
FORANLEDNINGEN: Herbert Fandel gir rødt kort til danske Christian Poulsen. Foto: Scanpix

og 29-åringen som nå er løslatt gikk til angrep på dommeren. Michael Gravgaard gjorde sitt ytterste for å beskytte kamplederen, som ikke ble fysisk skadet.

Fandel løp senere i garderoben med sine assistenter.

- En tilskuer løp inn på banen. Han stormet mot meg og gikk til angrep, men de danske spillerne beskyttet meg heldigvis.

- Jeg var overrasket og sjokkert. Men så forsto jeg at vi måtte avbryte kampen. Vi må vise et eksempel - at vold fra spillere og supportere ikke er akseptabelt, sier dommer Fandel.

Roser danskene

Etter et ti minutters langt møte mellom dommertrioen og UEFAs representanter ble det avgjort at kampen skulle avbrytes. Sverige tildeles seieren med sifrene 3-0.

- De danske spillerne og trenerne var veldig fair mot meg. Også Morten Olsen (dansk landslagssjef) tok kontakt og beklaget hele episoden, sier Herbert Fandel.

Christian Poulsen var knust etter å ha slått en motspiller og fått rødt kort i går kveld. I dag ble det kjent at den danske landslagsspilleren forlater troppen. Han trente ikke sammen med resten av laget i formiddag.

Les også:
Skandalesupporteren bor i Sverige

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball