Hovedinnhold

Angriper tvungen pappaperm

IKKE RÅD: Ingebrigt Steen Jensen var hjemme i permisjon i til sammen åtte dager med barna Thea 17, Oskar 15, Rakel 1 ½ og det siste sjarmtrollet som ble født i april. Han mener det økonomiske tapet er for stort. Foto: Janne Møller-Hansen
IKKE RÅD: Ingebrigt Steen Jensen var hjemme i permisjon i til sammen åtte dager med barna Thea 17, Oskar 15, Rakel 1 ½ og det siste sjarmtrollet som ble født i april. Han mener det økonomiske tapet er for stort. Foto: Janne Møller-Hansen
Firebarnsfar og reklameguru Ingebrigt Steen Jensen sier at han ikke ville få det til å gå rundt økonomisk hvis han skulle ta ut pappaperm.

Han mener den praktiske konsekvensen av fire måneders foreldrepermisjon øremerket far, vil bli at foreldrepermisjonen kuttes med fire måneder.

- Jeg ville tape over 200 000 kroner i måneden på å ta ut pappaperm, og selv om jeg tjener mye, er jeg langt fra den som tjener mest i Norge, sier Ingebrigt Steen Jensen til VG.

- Det ville være økonomisk totalt umulig for meg å ta ut pappaperm, og jeg vil tippe at det ville være det for veldig mange andre også. Jeg tror at konsekvensen av Karita Bekkemellems forslag ville være at mange kvinner taper fire måneders fødselspermisjon, uten at mannen kan ta dem. For mange titusener av nordmenn tror jeg den praktiske konsekvensen av dette ville bli en forverring, fortsetter han.

Les også:Ber om at rike får like mye.

Åtte dager

Årsaken er at man maksimalt kan få dekket 377 352 kroner (6G) i foreldrepenger. Hvis den ene av foreldrene tjener mer enn dette, og arbeidsgiveren ikke dekker mellomlegget, lønner det seg økonomisk at den av foreldrene med lavest inntekt tar foreldrepermisjon.

Det er en av grunnene til at Steen Jensen har tatt svært lite pappaperm.

- Jeg har fire barn og har vel omtrent tatt ut totalt åtte dagers pappapermisjon, uten at det er noe å skryte av. Jeg driver min egen virksomhet som foredragsholder og reklamemann, og tjener rundt 2,5 millioner kroner i året til sammen. På en måned med veldig mange oppdrag kan jeg kanskje tjene 250 000 kroner. Med foreldrepermisjonspenger tilsvarende 6G, ville jeg tjent under 30 000 kroner i måneden. Jeg vet at mange mennesker i Norge klarer seg med en slik inntekt, men med det kostnadsnivået jeg har, ville det rett og slett ikke gått rundt, sier Steen Jensen.

Han er i tillegg selvstendig næringsdrivende, og har dermed ikke rett på fulle foreldrepenger. Som selvstendig næringsdrivende har du kun rett på 65 prosent foreldrepenger, med mindre du har tegnet tilleggsforsikring.

I tillegg tror Steen Jensen at mange kvinner vil reagere på å få kuttet sin permisjonstid.

- Jeg tror at samboeren min Charlotte ville følt at åtte måneders permisjon ble for kort, og jeg ville ikke kunne ta ut mine fire måneder, hverken praktisk eller økonomisk. Så for oss ville dette innebære at permisjonstiden ble fire måneder kortere. Jeg tror at det gjelder en del mennesker, sier Steen Jensen.

Les resten av intervjuet i dagens VG.

Les også:Ber om at rike får like mye.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks