Hovedinnhold

Jyllands-Posten sier unnskyld

SINNE: Danske og norske flagg er blitt brent i protest mot Muhammed-tegningene. Nå kommer de første reaksjonene på de danske unnskyldningene. Foto: AP
SINNE: Danske og norske flagg er blitt brent i protest mot Muhammed-tegningene. Nå kommer de første reaksjonene på de danske unnskyldningene. Foto: AP
(VG Nett) Den danske avisen Jyllands-Posten beklager at de har krenket en mengde muslimer med tegningene av Muhammed.

Denne saken handler om:- De (tegningene) var ikke i strid med dansk lovgivning, men de har unektelig krenket mange muslimer, noe vi skal unnskylde, skriver sjefredaktør Carsten Juste i et brev som mandag kveld ble sendt ut på det jordanske nyhetsbyrået Petra.

Av hensyn til dansk ytringsfrihet mener sjefsredaktøren at avisen ikke kan gi en unnskyldning for å ha publisert bildene.

- Det er en unnskyldning for at vi har krenket mange muslimer, noe reaksjonene tydelig har vist. Det var ikke beregnet. Vi ante ikke at det ville vekke så mye forargelse og harme i den muslimske verden. Det er det vi unnskylder, sier Juste til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Her kan du lese hele brevet fra Jyllands-Posten.

Tidligere i dag sa Vebjørn Selbekk i Magazinet til VG Nett at han ikke ønsket å beklage at de hadde trykket de samme bildene som Jyllands-Posten. Redaktøren i den kristne norske avisen innrømmet imidlertid at de ikke forventet så kraftige reaksjoner internasjonalt.

- Vi har aldri ment å provosere eller støte muslimsk religion. Så det er beklagelig dersom muslimer blir støtt eller ydmyket. Men av og til så støter og sårer ytringsfriheten, sa Selbekk til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks