Hovedinnhold

Må møte i retten for flerkoneri

Kona likte dårlig at 47-åringen reiste til Pakistan og skaffet seg en kone til. Nå må mannen møte i retten, tiltalt for bigami.

47-åringen giftet seg med sin første kone i Pakistan i 1997. Senere skal begge ha blitt innvilget norsk statsborgerskap. Våren 2004 reiste han tilbake til sitt opprinnelige hjemland og inngikk et nytt ekteskap. Dette fikk kone nummer en til å ta kontakt med politiet, skriver Fredriksstad Blad.

- Mannen er norsk statsborger og derfor har han ikke anledning til å inngå flere ekteskap, selv om dette skjer i utlandet. Norsk ekteskapslov tillater ikke bigami, sier statsadvokat Stein Vale, som har tatt ut tiltalen mot 47-åringen.

Øvre strafferamme for bigami er fire års fengsel, men straffepraksis fra de få sakene som har vært til behandling i norske rettssaler de siste årene viser dommer på noen måneders fengsel er det mest vanlige.

I politiavhør skal mannen ha vist til at det etter muslimsk lov er anledning til å ha fire koner samtidig.

Hans forsvarer, advokat Kari Sofie Jacobsen, vil ikke kommentere saken i forkant av rettsforhandlingene i Fredrikstad tingrett om to uker, men sier på generelt grunnlag at det ofte er uvitenhet om norsk lovgiving som gjør at personer med en annen etnisk opprinnelse ender med å inngå dobbeltekteskap.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks