Hovedinnhold

SV sammenligner Israel med nazi-stat:

- Pinlig for regjeringen

(VG Nett) - Jonas Gahr Støre har et stort problem, og det problemet heter SV, mener Dagfinn Høybråten etter at SV i Rogaland sammenligner Israel med nazi-stat.

Rogaland SV, med Hallgeir Langeland i spissen, gir utenriksminister Jonas Gahr Støre beinhard kritikk etter hans uttalelser om å fryse pengestøtten til den palestinske regjeringen. Rogaland SV sammenligner Israel med en nazi-stat og ber utenriksministeren "tygge litt på" Israels forhold til folkeretten.

Advarte

ADVARTE: - Forvirringen rundt Hamas-støtten er akkurat det vi advarte mot før valget, SV roter til utenrikspolitikken gang på gang, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten. Foto: VG
ADVARTE: - Forvirringen rundt Hamas-støtten er akkurat det vi advarte mot før valget, SV roter til utenrikspolitikken gang på gang, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten. Foto: VG

Kristelig Folkepartis leder, Dagfinn Høybråten, mener hans advarsler før regjeringen tok over nå slår til.
- Vi advarte mot en regjering som kom til å sprike i alle retninger og om den anti-israelske holdningen vi nå ser, sier Høybråten.

- Det er ingen tvil om at Gahr Støre gjør en utmerket jobb som norsk utenriksminister, men han har et stort problem, det problemet heter SV.

Støre presset

Høybråten mener det ikke hersker tvil om at SV utøver et stort press på utenriksministeren og at dette skaper store problemer for regjeringens utenrikspolitikk.

- SV roter til norsk utenrikspolitikk gang på gang, sier Høybråten.

To dager etter at Jonas Gahr Støre gikk ut og sa at pengestøtten skulle fryses kom Erik Solheim med en presisering. Nemlig at det ikke var bestemt å fryse støtten til den Hamas-ledede regjeringen. Dette er flaut for regjeringen, mener Høybråten.

- Det er pinlig for en regjering når utenriksministeren går ut og sier en ting, og så to dager senere kommer en annen minister fra et annet parti og sier noe helt annet. SV setter krok på Støre gang på gang.

Tid for diskusjon

Nestleder i SV, Audun Lysbakken, mener det var bra at bistandsminister Erik Solheim gikk ut og korrigerte det Støre hadde sagt.
- Erik Solheim avklarte denne saken på en forbilledlig måte, sier Lysbakken.

Nå skal SV bruke tiden frem til mai på å fremme sitt syn for regjeringen.

- Denne diskusjonen om bistand til palestinerne er ikke over. Hvis pengestøtten skal fryses må det forankres i SVs stortingsgruppe og vi mener det er viktig å oprettholde pengestøtten, sier Lysbakken. Jeg oppfatter at det er full oppslutning om meg og andre fra partiledelsen i denne saken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks