Hovedinnhold

Willoch advarer mot å kutte støtte til Hamas-regjeringen

Tidligere statsminister Kåre Willoch mener det vil være en stor feil av den norske regjeringen å kutte støtten til den palestinske selvstyremyndigheten.

Denne saken handler om:

- Det er mye tryggere for Vesten å fortsette normal støtte og gi Hamas tid til å gjøre det de vet de må gjøre, nemlig å anerkjenne Israels rett til å eksistere innenfor sikre og anerkjente grenser. En politikk som gjør Hamas avhengig av Iran er det stikk motsatte av det som kan tjene Vestens interesse, sier Willoch til TV 2.

Den norske regjeringen avventer foreløpig situasjonen, men utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) sa palmesøndag at støtten til selvstyremyndigheten vil blir frosset hvis ikke Hamas innfrir krav det internasjonale samfunnet stiller.

Dette standpunktet ble så moderert noe av utviklingsminister Erik Solheim (SV) før påskehelgen, og Willoch lurer litt på hva regjeringen til sjuende sist kommer til å gjøre.

- Jeg synes signalene er uklare, men jeg håper resultatene vil bli at man fortsetter normal pengestøtte for å hindre at nøden og elendigheten i de okkuperte områdene blir enda verre, sier Willoch.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks