Hovedinnhold

«Jokke» kan få egen gate

GATEMUSIKANT: Dersom Oslo-politikere får det som de vil, kan den avdøde rockeren Joachim «Jokke» Nielsen få en gate oppkalt etter seg. Her er han i 1997 sammen med Tourettes. Foto: Bente Frøytlog/VG. Foto:
GATEMUSIKANT: Dersom Oslo-politikere får det som de vil, kan den avdøde rockeren Joachim «Jokke» Nielsen få en gate oppkalt etter seg. Her er han i 1997 sammen med Tourettes. Foto: Bente Frøytlog/VG. Foto:
Joachim «Jokke» Nielsen, som døde i 2000, kan få en gate, et torg eller en bro i Bjørvika, Bispevika eller Lohavn oppkalt etter seg.

JOACHIM NIELSEN

  • Tirsdag 17 oktober 2000 ble Joachim Nielsen, også kjent som Jokke, funnet død - 36 år gammel - i en leilighet i Fredrik Glads gate mellom Grefsen og Sandaker i Oslo.
  • Norge og Oslo mistet en sentral låtskriver og rockpoet, som ved siden av Lars Lillo-Stenberg (deLillos), Michael Krohn (Raga Rockers) og Kjartan Kristiansen (DumDum Boys) revolusjonerte rock på morsmålet.
  • Joachim Nielsen fikk Spellemannprisen for albumet «Frelst» i 1992. Han var bror av tegneserieskaperen Christopher Nielsen. Hyllest-albumet «Det beste til meg og mine venner» ble utgitt i år.

Enkelte lokalpolitikere i Gamle Oslo har foreslått dette i en høring om gatenavn i bydelen Gamle Oslo.

Jokke på VG-lista
Musikkextra

Hele 400 forslag er kommet inn, blant dem 100 døde personer, som Trygve Bratteli, Knut Hamsun og Annette Thommessen.

- Viktig rolle

20. desember skal Oslo-politikerne fatte et vedtak i saken, som vedrører et område øst for Akerselva i Oslo som nå gjennomgår store forandringer.

- Også den type musikere har en viktig rolle i hovedstaden, mener Åge Skøelv (SV), leder for bydelsutvalget i Gamle Oslo.

- Joachim Nielsen har en sterk Oslo-profil. Det er viktig å hedre personer som ikke kommer fra den såkalte finkulturen, fastslår Skøelv.

- Kandidaturet til Joachim Nielsen står utvilsomt sterkt blant mange av bydelsutvalgets medlemmer. Jeg er ikke enig, erklærer nestlederen i bydelsutvalget, Tore H. Vigerust fra Høyre.

Jokke, som den populære avdøde sangeren og låtskriveren heter på folkemunne, var ikke representert i bunken av forslag som kom inn til komiteen som behandler saken.

Tilført

Det var faktisk representanter fra RV, SV, Venstre og Høyre som fremmet den folkelige og jordnære artisten i en protokolltilførsel, hvor det er anført at «Joachim Nielsen (Jokke) bør få sitt navn på en gate, plass eller bro i forbindelse med ny navnsetting av disse i reguleringsområdet».

- Nielsen har ingen mulighet til å få en egen gate nå. At han nevnes, er nok et uttrykk for at noen ønsker Jokke øverst på listen over kandidater neste år, når nye gater skal navnsettes. Dette kommer til å skje over en periode på 6-7 år, forklarer Tore H. Vigerust.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk