Hovedinnhold

Krutt fra Krohn

KROHN-EKSEMPEL: En sedvanlig autoritær Michael Krohn startet en lengre turné i helgen i fronten av et Raga Rockers som på mange måter virker friskere enn noensinne, 23 år etter starten.Foto: GEIR OLSEN
KROHN-EKSEMPEL: En sedvanlig autoritær Michael Krohn startet en lengre turné i helgen i fronten av et Raga Rockers som på mange måter virker friskere enn noensinne, 23 år etter starten.Foto: GEIR OLSEN
HAMAR (VG) Elleville hamarsinger fikk en diger knyttneve av uforfalsket rock 'n' roll rett i fleisen lørdag natt.


Turné: Raga Rockers
Sted: Hydranten, Hamar
Publikum: Ca. 600
Aktuell plate: «Ragas beste»

Den var det selvfølgelig Raga Rockers og sjefagitator Michael Krohn som sendte av gårde et brautende effektivt show i god, gammel Raga-stil.

Det ble et show som ikke nødvendigvis inneholdt all verden av finesser, men som likevel avslørte hvorfor nettopp Raga Rockers ble en av de fire store i norsk rock på åttitallet ved siden av Jokke, DumDum Boys og deLillos. Og som fremdeles har lyst til å være der oppe blant rock-adelen.

Utsolgt Rockefeller

Ultimatumet «Ekspander eller dø» kommer tidlig i konserten, og selv om Raga Rockers ikke har ekspandert uttrykket sitt mye siden starten for 23 (!) år siden, har de iallfall nektet å dø.

Faktisk later det til at høstens turné kan bli den best besøkte i bandets historie, blant annet har gutta allerede solgt ut to Rockefeller-konserter!

Derfor er det betryggende å se at gnisten fremdeles er til stede hos Raga Rockers, og det i like stor grad som hos deres comeback-kolleger i DumDum Boys.

Raga har ikke alltid utstrålt en slik vilje fra scenekanten, men det har definitivt skjedd noe de siste årene. Faktisk har jeg en mistanke om at den svært vellykkede Roskilde-konserten i 99 (som også finnes som bonus-CD til den ferske samleplaten) kan ha vært et vendepunkt, iallfall var engasjementet fra denne konserten både intakt og tilstedeværende på Hamar i helgen.

Ragas musikalske formel er relativt enkel: Rett på, fullt øs i tre minutter og neste låt, takk!

Fra scenen har det endimensjonale uttrykket vært faretruende nær når gutta selv ikke har vært topptente, og første halvtime lørdag ble også litt stillestående før maskinene ble sluppet løs i Nirvana til gagns!

I Michael Krohn har Raga dessuten utvilsomt en av norsk rocks største poeter noensinne, og på lørdag var han i storslag - myndig bjeffende og ekstremt autoritær inntil det arrogante.

Men til og med en selvbevisst ringrev som Krohn må smile og løsne stivheten en smule når «Ole & Ali» fullstendig overtas av et feststemt publikum med massivt grep både om allsangen og Hydrantens tappekraner.

Det er denne responsen Michael Krohn som frontfigur suger til seg og lever av - det er denne responsen som gir ham energi, og skal vi dømme etter konserten på Hamar, vil han neppe trenge kunstig energitilskudd ved siden av utover turnéhøsten.

STEIN ØSTBØ

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk