Hovedinnhold

Historisk samling av pop-eliten

VG gir ut unik CD-samling

INGIERSTRAND BAD (VG) Denne uken slippes CD-boksen som representerer norsk populærmusikk gjennom hundre år.
CD-SAMLEREN: - Det er en unik og gedigen samling, med alt fra a-ha til Alf Prøysen, sier prosjektleder Tor Milde om CD-boksen «Norsk musikk i 100». Foto: Jørgen Braastad
CD-SAMLEREN: - Det er en unik og gedigen samling, med alt fra a-ha til Alf Prøysen, sier prosjektleder Tor Milde om CD-boksen «Norsk musikk i 100». Foto: Jørgen Braastad
VG og Hundreårsmarkeringen 2005 gir nå ut en boks med ti CD'er som representerer norsk populærmusikk siden 1905. I den forbindelse samlet VG 54 suksessfulle artister til et historisk gruppebilde på Ingierstrand bad utenfor Oslo.

CD-boksen har fått tittelen «Norsk musikk i 100», og hver eneste artist som er på bildet, er også blant artistene på boksen.

- Det er en unik og gedigen samling, med alt fra a-ha til Alf Prøysen, og fra The MonnKeys til Satyricon. Vi har forsøkt å gjenskape populærmusikken fra de aller tidligste innspillingene til låter som er spilt inn i 2005, sier prosjektleder Tor Milde.

- Stolt

Musikkjournalisten og «Idol»-dommeren har hatt ansvar for å plukke ut låtene, og ifølge Milde er samlingen med de 200 låtene enestående.

- VG har gjennom 60 år også vært den norske pop-musikkens avis nummer én, så derfor er vi stolt over å få være med på å utgi dette, sier avdelingsleder Espen Olsen Langfeldt i VGs Rampelys-redaksjon. Da VG samlet de 54 artistene til det historiske gruppebildet, var det visesangeren Lillebjørn Nilsen (54) som stjal oppmerksomheten. Lillebjørn hadde tatt med ukulele og dro i gang allsang. Og i koret var norske stjerner som Lene Marlin (24), Arne Bendiksen (82) og Anita Hegerland (44).

- Det var hysterisk fantastisk å overvære Knutsen & Ludvigsen sammen med Lillebjørn i flerstemt sang. De blendet fint sammen, og det var en sterk opplevelse, sier Lage Fosheim (47), som var med i 1980-tallsduoen The Monroes.

Gustav «Ludvigsen» Lorentzen (57) innrømmer at ikke alle visste hvem gamlegutta var.

- Det var veldig trivelig å treffe Grynet Molvig. Henne har jeg aldri møtt. Og så var det jo en del unge stjerner som ikke hadde peiling på hvem vi var! ler Lorentzen.

En artist som ikke ble med på bildet, var Jørn Hoel (48). Han kom nemlig i skade for å kjøre til Hvalstrand bad - som ligger tvers over fjorden for Ingierstrand bad.

- En reise i tid

Ole Paus, som heller ikke er på bildet, var imidlertid på rett sted. Men på grunn av en spillejobb måtte han dra før det riktige bildet satt. Og da Paus dro, snek en forsinket Nora Brockstedt (82) seg inn i rekken hvor Paus nettopp hadde posert.

Benedicte Adrian Mouton (41), som kom fra Sør-Frankrike, mener bildet neste gang bør tas i Provence.

- Bjøro Håland tror jeg ikke jeg har sett siden vi spilte inn «Sammen for livet» på 80-tallet. Sammenkomsten ble virkelig en reise i tid, sier Benedicte.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk